11. “Mali Marulić”: Deset predstava u pet dana

Na 11. Festivalu hrvatske drame za djecu bit će izvedeno čak 10 predstava u natjecateljskom dijelu programa te jedna izvan konkurencije

Jedanaesti Festival hrvatske drame za djecu Mali Marulić održat će se u Splitu od 9. do 13. travnja 2018. u Splitu, a umjesto uobičajena četiri, trajat će čak pet dana tijekom kojih će biti izvedeno čak 10 predstava u natjecateljskom dijelu programa te jedna izvan konkurencije.


Osim predstava, održat će se slušaonice radioigre za djecu, u suradnji s Dramskim programom Hrvatskog radija, a studenti glume Umjetničke akademije u Splitu čitat će nagrađene tekstove Natječaja Mali Marulić.

Za sudjelovanje na 11. Malom Maruliću prijavljeno je ukupno 25 predstava, a izbornica Ana Prolić je odabrala 10 naslova:

 • WANDA LAVANDA, Gradsko kazalište lutaka Rijeka, autorica: Jelena Tondini, redateljica: Morana Dolenc
 • SOM NA CILOME SVITU, Gradsko kazalište lutaka Split, autorica: Olja Savičević
  Ivančević, redateljica: Renata Carola Gatica
 • OD ATOMA DO STANICE, Gradsko kazalište mladih, Split, autor i redatelj: Siniša Novković
 • DURICA – MALE LJUBAVI, Gradsko kazalište Žar ptica, Zagreb, autor: Ivica Bednjanec, redateljica: Renata Carola Gatica
 • DINDIM, O NJEŽNOSTI, Umjetnička organizacija Gllugl, Varaždin, autorica i redateljica: Tamara Kučinović;
 • PUŽ MUŽ, Kazališna družina Pinklec, Čakovec, autorica: Tanja Novak, redatelj: Romano Bogdan
 • PREKO SEDAM MORA, PREKO SEDAM GORA, Kazališna družina Pinklec, Čakovec,
 • MUKA MALOG VUKA, Kazalište Mala scena, Zagreb, autori: Renato Baretić, Davor Šunk i Bruno Margetić redateljica: Morana Dolenc
 • TKO NEMA U VUGLA, GOOGLA, Gradsko kazalište Sisak, autorica: Petra Cicvarić, redatelj: Peđa Gvozdić
 • ŠPORKI ŠPIRO I NEPOSLUŠNA TONKA, Gradsko kazalište lutaka Split, autorica: Olja Savičević Ivančević, redatelj: Ivan Plazibat

Stručni žiri ovogodišnjeg festivala u sastavu Iva Gruić, dramaturginja, dramska pedagoginja i kazališna kritičarka, Nina Mitrović, dramska spisateljica i Olja Lozica, redateljica i dramaturginja, posljednjeg dana festivala dodijelit će nagrade najboljim ostvarenjima, dok će jednu nagradu, za najbolju predstavu po njihovom sudu, dodijeliti dječji žiri.

Na ovogodišnji Natječaj Mali Marulić u roku do 7. siječnja pristigla su ukupno 22 dramska teksta, a o nagradama za pristigle tekstove odlučio je tročlani stručni žiri u sastavu Ivan Plazibat, Olja Lozica i Belmondo Miliša. Članovi ovogodišnjeg žirija prvu su nagradu dodijelili tekstu “Kamo su pobjegle boje” autorice Lede Festini Jensen, drugu nagradu tekstu “Tepih na ražnju” autorice Jasne Jasne Žmak, a i treću nagradu ravnopravno dijele tekstovi “Mala Mraz” autorice Jasmine Kallay i “Ništa strašno” autorica Ivane Đule i Milice Kostanić.

Nagrade za najbolje tekstove će biti dodijeljene 10. travnja na središnjoj svečanosti festivala u Gradskom kazalištu lutaka, u sklopu koje će biti izvedena već nagrađivana predstava Kazališne družine Pinklec „Preko sedam mora, preko sedam gora“, autorica Anice Tomić i Jelene Kovačić.


Na ovogodišnjem Festivalu sudjelovat će gotovo 100 kazališnih umjetnika i gostiju, a predstave i druge programe pratit će više od 2 000 malih i velikih gledatelja.

Festivalski programi, njih ukupno 21, događat će se na nekoliko lokacija – u Gradskom kazalištu lutaka Split, Gradskom kazalištu mladih, Gradskoj knjižnici Marka Marulića i u splitskim osnovnim školama.Detaljan program 11. Malog Marulića dostupan je na stranicama GKL-a Split.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0