ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA SD ŽUPANIJE: Vijećnici će pogledati izvješće o kakvoći mora na plažama

Nije naravno isključeno da neće zaiskriti negdje po putu, među točkama dnevnog reda


Bez većih drama trebala bi proći današnja, 39. sjednica Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije koja se održava u amfiteatru FESB-a. Ukupno je predviđeno 35 točaka dnevnog reda, niti jedna nije posebno sporna pa se zapravo ‘najatraktivniji’ potezi očekuju tijekom aktualnog sata. Izbori su, jeli, blizu.


ŽUC planira dignuti kredit

Nije naravno isključeno da neće zaiskriti negdje po putu, među točkama dnevnog reda – uglavnom sve tehničke prirode ili već poznate stvari – nalazi se prijedlog redovitog godišnjeg financiranja političkih stranaka (ukupno predviđeno milijun i 650 tisuća kuna za cijelu godinu, do izbora u svibnju po vijećniku u skupštini stranke će dobiti 3.200 kuna, a po vijećnici 3.520 kuna, dakle za prva četiri mjeseca HDZ će za 18 vijećnika te tri vijećnice ‘uprihoditi’ 272 tisuće kuna, MOST za deset zastupnika nešto više od 131 tisuće kuna…) ili pak uvrštenje u proračun zaduženja Županijske uprave za ceste za okruglih deset milijuna kuna. ŽUC planira dignuti kredit kod Hrvatske poštanske banke kako najpovoljnijeg ponuđača, a za izgradnju i rekonstrukciju cesta do – Centra za gospodarenje otpadom u Lećevici.

Vijećnici će pogledati izvješće o kakvoći mora

Na lokaciji Centra još nije stigla prva poslovična lopata (a napose dvojbe koliko je uopće takav model zbrinjavanja otpada dobar, pošto su od ideje prošle puste godine ‘meljanja’), no dobro je znati da se u ovom slučaju vodi računa o prometnoj infrastrukturi…

Vijećnici će pogledati izvješće o kakvoći mora na plažama županije za prošlu godinu, koje je generalno najbolje od kada se mjeri na 162 punkta, uz kopneni dio obale te na otocima – niti jedna kontrolna točka nije dobila nezadovoljavajuću ocjenu! A za period od četiri posljednje godine tek dvije lokacije dobile su konačnu nezadovoljavajuću ocjenu – Gojača na kaštelanskom području te Gradac Plaža.

Moja reakcija na članak je...
Vau
1
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime