ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA: Kredit za ŽUC ispao, krenulo jako s aktualnim satom

Očekivano se u 'aktualac' krenulo jako. Donosimo sve informacije


Sjednica Županijske skupštine je započela malim korekcijama Dnevnog reda, između ostalih otpala je upravo točka o kreditiranju ŽUC-a za deset milijuna kuna. Novac će se osigurati preko nadležnog Ministarstva pa nema potrebe zamarati vijećnike oko tog pitanja.


Očekivano se u ‘aktualac’ krenulo jako, odmah je Ante Renić (Pametno) postavio pitanja prema županu oko nedavnih izjava Željka Keruma, HDZ-ovog koalicijskog partnera, kako se raspodjela svih funkcija dogovara između političkih partnera te vezano za stanje na plaži ispred hotela Romana u Makarskoj.

– Kad bih reagirao na sve izjave koje čitam po medijima… Niti jedan natječaj za pročelnika za mog mandata nije dogovaran u sustavu SDŽ. – odlučan je bio župan Blaženko Boban. Po pitanju koncesije na plaži u Makarskoj gdje su se izvodili radovi, pročelnik Stipe Čogelja iznio je tijek događanja.

– Mi smo reagirali na predmetnoj koncesiji i zaustavili daljnje radove, a moram podsjetiti da smo prvi intervenirali, da su prije nas bile tri inspekcije i niti jedna nije pronašla nepravilnosti… Mi smo zaustavili radove jer u koncesiji nisu bili uključeni građevinski radovi, istina da je koncesionar pokrenuo zahtjev za novu koncesiju, no ona još nije došla pred ovo tijelo. Čini mi se da je u tom slučaju koncesionar malo ‘izletio’ i krenuo izvoditi radove, no tek kad dobije novu koncesiju i ako je građevinska dozvola pravomoćna, može nastaviti graditi… – kazao je Čogelja, a odmah je župan Boban (jutros je nekako doima raspoložen za ‘fight’) priskočio čuvati leđa jednom od agilnijih pročelnika u sustavu. ‘Moram naglasiti da je Odjel gospodina Čogelje napravio jako puno na području zaštite pomorskog dobra, ali ne možemo biti u demokratskom sustavu i olovka koja piše i pendrek koji udara’, živopisan je bio župan.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
1
Molim?
2Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime