Županija dodijelila 100 tisuća kuna udrugama i turističkim zajednicama Cetinske krajine

Splitsko-dalmatinska županija je na ovaj način podržala kulturnu baštinu i turističku ponudu Cetinske krajine

Splitsko-dalmatinska županija kroz dva nova natječaja udrugama i turističkim zajednicama s područja Cetinske krajine, dodijelila je više od 100 tisuća kuna.


Kroz Program potpora turističkim manifestacijama i udrugama za 2017. godinu, Županija je turističkim zajednicama gradova Sinja i Vrlike te udrugama iz Cetinske krajine dodijelila ukupno 98 tisuća kuna.

Turistička zajednica Grada Sinja dobila je 10 tisuća kuna za predstavu ‘Opsada Sinja 1715.’ i 5 tisuća kuna za organizaciju 8. Sinjskog sajma sela – SAS, a TZ Grada Vrlike 10 tisuća kuna za manifestaciju ‘Vrličko ljeto 2017.- Dani Milana Begovića’.

Udruzi Klape Gospi Sinjskoj Županija je dodijelila 10 tisuća kuna za Festival marijansko – duhovne pjesme ‘Klape Gospi Sinjskoj’. Za organizaciju ’14. Dana komina, pure i bronzina’ Udruga Pokrenimo Tijaricu dobila je 8 tisuća kuna, javio je portal Ferata.

Po 5 tisuća kuna dobili su Promotor kulturnog događaja ‘Gaj Laberije’ za organizaciju ‘Utakmice Delmata i Rimljanja’, Udruga maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata Splitsko – dalmatinske županije iz Hrvaca za ‘Memorijalni karavan ljeto 95′, KUU Sinjske mažoretkinje za ’20. Večer Sinjskih mažoretkinja i gostiju’, ŠU Gaz za projekt ‘Putevima cara Dioklecijana’, Sinjsko pučko kazalište za organizaciju ‘Kazališnih susreta gradova prijatelja’, KU Vučija Trilj za festival ženskog tradicijskog glazbovanja ‘Vestafesta 2017.’, KUS Sinj za festival ‘Mikrofon je Vaš’, Aero klub Sinj za organizaciju aeromitinga ‘Sinj Air Show 2017.’, PD Svilaja Sinj za ‘Dane planinara Dalmacije’, Kinološko društvo Sinj za ’11. Nacionalnu izložbu pasa – CAC SINJ 2017.’ i HPD Zolj Vrlika za organizaciju ‘Dana HPD Zolj’.

Kroz Program podizanja razine svijesti o okolišu sredstva su odobrena za samo jedan projekt koji će se provoditi na području Cetinske krajine. Za projekt Zaštitimo prirodu i okoliš Cetinske krajine 4,7 tisuća kuna dobila je udruga Ivan Lovrić.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0