Prigodom osvajanja naslova klupskog prvaka Europe na XXX. Europa kupu, župan je upriličio prijem za vodstvo i članove ovoga kluba.

Župan Boban je u izjavi za medije naglasio:

– Čuli smo kako 11 klubova na našem području imaju svega 4 staze za kuglanje na raspolaganju  i to uglavnom u poslijepodnevnim terminima. Za vrhunske rezultate kao što su vaši to je uistinu skromno vrijeme  treniranja i zasigurno postoji potreba za još barem jednom kuglačkom dvoranom. Hvala vam na promicanju Splitsko-dalmatinske županije i cijele Republike Hrvatske. S vaše strane čuli smo niz prijedloga za poboljšanje rada svih 11 klubova s područja županije. U narednom razdoblju razgovarat ću s tvrtkom Pleter pri Ministarstvu obrane u čijem se sastavu i nalazi hotel Duilovo, gdje postoji 6 kuglačkih staza koje bi mogle, nakon uređenja, zadovoljiti vaše potrebe.

Branko Bosanac, tajnik kuglačkog kluba Mertojak je zahvalio županu na prijemu i stalnoj brizi za amaterske kuglačke klubove te je dodao:

– Kuglanje nije olimpijski sport i spada u red malih sportova, no bez obzira na tu činjenicu uspjeli smo animirati mlade kroz školu kuglanja. U relativno kratkom vremenu uspjeli smo kroz sve uzraste postići to da se naši članovi sa državnih, europskih i svjetskih natjecanja redovito vraćaju s osvojenim medaljama. Zato očekujem da ćete i ubuduće pratiti i podržavati naš rad – kazao je Bosanac.

Prijemu su uz župana nazočili i Tomislav Đonlić, pročelnik upravnog odjela za prosvjetu, šport, kulturu i tehničku kulturu, Paško Dragičević, dopredsjednik kluba i igrač, Hrvoje Marinović, trener i igrač, igrači: Duško Milanović, Ivan Totić, Davor Zoković, te Nenad Periš, predsjednik Splitskog saveza športova, Ante Burnać, predsjednik kuglačkog Saveza SDŽ i Josip Perić, predsjednik gradskog kotara Mertojak.

 Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime