U organizaciji TZ grada Solina, hotela President Solin i udruge Solinjani, za Uskrsni ponedjeljak od 9 do 10 sati u hotelu President Solin održala se gastronomska manifestacija "Uskršnji doručak", koja za cilj imala prezentaciju tradicionalne uskršnje gastronomske ponude gostima u solinskim smještajnim kapacitetima, ali i razvoj turističke ponude u predsezoni, a time i povećanje ugostiteljskog i turističkog prometa na području grada Solina.
Uz lokalno stanovništvo, na tradicionalnom doručku sudjelovali su većinom domaći gosti hotela President, ali i župan Blaženko Boban te gradonačelnik Solina Dalibor Ninčević.
Na gastro događaju su, u suradnji s hotelom President i Udrugom Solinjani, upriličeni prezentacija i degustacija tradicionalnog Uskršnjeg doručka poput sirnica, pletenica, jaja, šunke, prženih bajama, suhih smokava, fritula...
Nakon cooking showa, kojim se prikazao način izrade fritula, gosti su kao suvenir dobili recept njihove izrade, a program su upotpunili dječji sastav "Solinski Bubamarci" i veterani KUD-a Salona.
Direktorica TZ grada Solina, Jelena Stupalo, zadovoljna je turističkim trendom u Solinu u prva tri mjeseca ove godine:
- Istaknula bih također izvrsne turističke rezultate u prva tri mjeseca ove godine u odnosu na isti period 2017.godine, porast od 215 % u dolascima i 221 % u noćenjima. Iako je riječ o malim brojkama, jer nemamo dosta smještajnih kapaciteta, ipak nas veseli porast te nam je to dodatni motiv organizacije ovakvih događanja u predsezoni, a posebice nakon uspješne organizacije Solin winterfesta i 4. Međunarodnog kongresa povijesnih gradova - kazala nam je Stupalo.
Kako je izgledao jutrošnji solinski "Uskršnji doručak", pogledajte u priloženoj fotogaleriji: