Zuckerberg: Trump je na Fejsu i Instagramu blokiran na neodređeno vrijeme

Osudio je nasilje i Trumpovo ponašanje te otkrio da će blokada na tim društvenim mrežama biti produljena na još najmanje dva tjedna


Mark Zuckerberg, šef Facebooka, oglasio se povodom nasilnih prosvjeda Trumpove rulje koja je upala u američki Kongres. Facebook i Instagram blokirali su Trumpa zbog stalnog kršenja pravila tih društvenih mreža, piše Index.


Zuckerberg se oglasio povodom blokade američkog predsjednika. Osudio je nasilje i Trumpovo ponašanje te otkrio da će blokada na tim društvenim mrežama biti produljena na još najmanje dva tjedna, dok se vlast mirno ne prenese Joeu Bidenu i njegovoj administraciji.

‘Šokantni događaji u posljednja 24 sata jasno pokazuju da predsjednik Donald Trump namjerava iskoristiti svoje preostalo vrijeme na funkciji kako bi potkopao miran i zakonit prijelaz vlasti na svog izabranog nasljednika Joea Bidena.

Njegova odluka da se svojom platformom oprosti, a ne da osudi postupke svojih pristaša u zgradi Kapitola, s pravom je uznemirila ljude u SAD-u i širom svijeta. Ove smo izjave jučer uklonili jer smo procijenili da će njihov učinak – i vjerojatno njihova namjera – biti izazivanje daljnjeg nasilja.

Nakon potvrde izbornih rezultata od strane Kongresa, prioritet za cijelu zemlju sada mora biti osigurati da preostalih 13 dana i dani nakon inauguracije prođu mirno i u skladu s utvrđenim demokratskim normama.

Tijekom posljednjih nekoliko godina dopustili smo predsjedniku Trumpu da koristi našu platformu u skladu s našim vlastitim pravilima, povremeno uklanjajući sadržaj ili označujući njegove postove kada krše naša pravila. To smo učinili jer vjerujemo da javnost ima pravo na najširi mogući pristup političkom govoru, čak i kontroverznom. Ali trenutni je kontekst sada bitno drugačiji, uključujući upotrebu naše platforme za poticanje nasilne pobune protiv demokratski izabrane vlade.Vjerujemo da su rizici od dopuštanja predsjedniku da i dalje koristi našu uslugu u tom razdoblju jednostavno preveliki. Stoga produljujemo blokadu koju smo postavili na njegove profile Facebooka i Instagrama na neodređeno vrijeme i tijekom najmanje sljedeća dva tjedna, dok ne završi mirna tranzicija vlasti’, napisao je Zuckerberg na svom profilu.

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
2
Plač
0
Grrr
2
Molim?
3

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime