Prekršajni sud je Zorana Ercega proglasio krivim zbog uzvikivanja da je Franjo Tuđman ratni zločinac, tijekom ceremonije otkrivanja spomenika Tuđmanu.

Erceg je kažnjen s 15 dana zatvora, te jednogodišnjom zabranom približavanja spomeniku.

‘Sudac mi je dodijelio veću kaznu nego što je policija tražila, tražili su 10 dana, dobio sam 15’, rekao je Erceg za N1. Dodaje i kako “sudac uopće nije pročitao obrazloženje takve presude, iako su u sudnici bili i novinari, aktivisti… Kazao je da će ga poslati poštom”.

Ercegova odvjetnica tome se usprotivila, zatraživši da sudac pročita obrazloženje, no to je odbijeno, kaže Erceg.

Podsjetimo, zbog uzvikivanja “da je Franjo Tuđman ratni zločinac” tijekom ceremonije otkrivanja spomenika prvom hrvatskom predsjedniku u Zagrebu, Zorana Ercega tereti se za narušavanje javnog reda i mira na osobito drzak način.

Erceg je ranije u svojoj obrani istaknuo: “Netočno je da sam ja narušavao javni red i mir i to baš u 15.57 prilikom otvaranja spomenika Franji Tuđmanu za koga sam duboko uvjeren da je ratni zločinac”, piše N1.

Dodao je kako nije istina da je to činio na osobito drzak i nepristojan način. Naime, ističe kako u optužnom prijedlogu policija navodi kao posebno otežavajuću okolnost da je počeo vikati baš prilikom prolaska štićenih osoba, predsjednika Sabora i Vlade.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime