ZNANSTVENIK ĐIKIĆ: “Naši brojevi najvjerojatnije ne pokazuju realnost”

Ističe da je i dalje potreban oprez


Ivan Đikić

Znanstvenik Ivan Đikić rekao je danas u HTV-ovoj emisiji Studio 4, komentirajući pozitivne trendove s koronavirusom u Hrvatskoj, kako su mjere donesene početkom prosinca očigledno ostvarile dobar rezultat.


“Možemo biti ohrabreni da smo pravilnim ponašanjem građana uspjeli ući u određenu granicu kontrole virusa i mislim da nam se to sada prelijeva na manji broj zaraženih, a, vidimo, i na manji broj umrlih”, rekao je Đikić.

Upitan o mogućnosti popuštanja mjera poručio je da se trebamo strpjeti još malo te da nam cjepivo daje realnu šansu da riješimo ovu bolest u 2021. godini.

“Gledajući sve brojeve po Europi vidimo jednu puno veću opasnost nego na temelju brojeva u Hrvatskoj”, rekao je Đikić.

“Naši brojevi danas najvjerojatnije ne pokazuju realnost”

“Naši brojevi danas najvjerojatnije ne pokazuju realnost, dodao je”, naglasivši da je oprez potreban.

Objašnjavajući kako to da neke europske zemlje, poput Irske, bilježe rekorde broja zaraženih i umrlih unatoč strogim epidemiološkim mjerama, rekao je kako bi rast bio i veći da nije bilo mjera.

Đikić je rekao i da je novi soj koronavirusa opasan ne samo za Veliku Britaniju, već i za Europu, ako se proširi. Naglasio je da cjepiva djeluju i protiv novih sojeva – engleskog, škotskog, južnoafričkog – a to je temeljeno na činjenici da su sva cjepiva napravljena protiv cjelokupnog proteina S.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
2
Hagić
0
Hmmm
1
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime