Jučerašnji dan donio je prilično izražen pad temperature u noćnim i jutarnjim satima. O hladnoći najbolje govori podatak da je jučer ujutro Sinj bio najhladniji grad u Hrvatskoj s minimalnom temperaturom od samo 4°C, a i uz obalu je bilo prohladno. Ipak, danju su temperature zraka relativno visoke, a iako još nema vrućina, najviše dnevne temperature ponegdje su i danas dosezale vrlo toplih 27°C.

Današnje jutro bilo je znatno manje hladno nego prošlo, prosječno za 3 do 6 stupnjeva. Škola je počela, turistička špica je davno završila, gužve na plažama i prometnicama su popustile. Ipak, temperature mora na cijelom Jadranu su od 22 do 26°C, što je baš kao usred ljeta.

Ako je netko kojim slučajem sljedeća dva tjedna izabrao za godišnji odmor, vjerojatno je savršeno odabrao najbolji dio godine.

To konkretno znači da na prognostičkim kartama sljedećih desetak dana nad našim područjem na vidiku nema značajnijih promjena vremena. Ciklone će se držati podalje od nas, pa sljedeća kiša uopće nije na vidiku. Nejasno je tek hoće li od sljedećeg četvrtka malo osvježiti uz suho vrijeme s burom.

Bilo kako bilo, pred nama je natprosječno toplo razdoblje s obiljem sunca i kasnoljetne topline. Već od sutra pojedina područja, prvenstveno u dolini Neretve i Zagori mogla bi doseći ili malo prijeći vrućih 30°C. Sunčano i toplo neće tako biti samo za vikend, nego i u dane sljedećeg vikenda!

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime