Pametni ljudi kažu da male zemlje poput Hrvatske svoj opstanak u globalnom svijetu i svoju budućnost mogu tražiti isključivo značajnim ulaganjima u obrazovanje i znanost. Prema više nego skromnom postotku BDP-a koji se izdvaja za znanost, nije teško zaključiti drži li se Hrvatska spomenute “preporuke”.

Upravo je Split postao prvi grad u Hrvatskoj iz kojeg je krenuo Centar izvrsnosti, projekt koji je pokrenula Splitsko-dalmatinska županija, a prije nešto manje od mjesec dana u prostorima FESB-a u Splitu svečano otvoren predinkubacijski i coworking centar za studente Splitsko dalmatinske županije. U danima vikenda iza nas istom fakultetu održana je međunarodna konferencija o nadarenoj djeci i mladima. Iz svega se da zaključiti da su Split i FESB po mnogočemu hrvatski predvodnici kada je u pitanju odnos prema znanosti, no jedna današnja fotografija s FESB-a nažalost vraća nas u surovu stvarnost.

Naime, na podu hodnika na drugom katu zgrade postavljene su kante koje kupe vodu koja pada s plafona.

“Ne znam je li ovo zemlja znanja ili izvrsnost, ali voda se ovdje intenzivno slijeva s plafona” – napisao nam je čitatelj uz priloženoj fotografiju.


1 KOMENTAR

  1. BRAVO SPLITE ,BEZ UNAPREĐENJA OVE SVEMIRSKE TEHNIKE I TEHNOLOGIJE I NJENE RASPROSTROSTI U ŽIVOTE NARODNE ZAJEDNICE NEMA NAPRETAKL NI PROSPERITETA ,A SVE IMAMO NA PRAGU .PA TREBA ČESTITATI SPLITU I NJEGOVIM LJUDIMA -GRAĐANIMA ZAPOSLENIM NA SVIM PODRUČJIMA KOJE ŠIRE I UNAPREĐUJU OVU SVEMIRSKU TEHNIKU I TEHNOLOGIJU U NARODNI ŽIVOT I NJEGOV PROSPERITET.

Comments are closed.