Hajduk u idućem kolu HT Prve lige gostuje kod Lokomotive. Utakmica se igra u nedjelju na Maksimiru s početkom u 15 sati. Nedjeljnu utakmicu najavio je strateg Bijelih Željko Kopić.

– Stavili smo naglasak da se na pravi način igrači odmore i regeneriraju, velika većina je imala potrebu za tim s fiziološkog i mentalnog aspekta. Imamo još dva treninga do utakmice i par problema sa sitnim ozljedama. Sigurno nema Ercega zbog kartona. Što se tiče Lokomotive, dobra su i kvalitetna momčad, igramo na Maksimiru što je dobra vijest jer će se moći bolje igrati nego u Kranjčevićevoj. Svi su zadovoljniji da se igra na kvalitetnijem travnjaku. Kako će to izgledati na utakmici, to ćemo vidjeti, sigurno mi želimo kontrolirati stvari na terenu i doći do rezultata kakav priželjkujemo. – kazao je Kopić u uvodu.

Osvrnuo se i na Ercegov učinak u ekipi i njegov izostanak u idućoj utakmici.

– Erceg je sigurno jedan od bitnijih igrača, daje nam puno toga što želimo vidjeti od naše ekipe, pokazao je da puno može dati i maksimalan je u svemu što dogovorimo. – rekao je trener Hajduka.

Upitan je i o psihološkoj blokadi koju su igrači imali nakon poraza od Rudeša.

-Sad je situacija bolja. U prvom planu je kontekst maksimalnog davanja, hrabrosti u igri i voljne komponente da bude kako treba. Igrači su pokazali da žele okrenuti stvari na bolje, sigurno je da su u ovom trenutku u boljem stanju nego što su bili. – odgovorio je Kopić.

Još jednom se dotaknuo Lokomotive.

– Lokomotiva voli igrače koji vole haklati, igrati, ali ima i onih koji traže duel. Mi pokušavamo napraviti neke standarde, a one stvari koje trenutno nisu dobre moramo nadograđivati. Pokušat ćemo dati sve da budemo pravi s energijom i kvalitetom igre.- kazao je.

Letica je dobro branio protiv Rijeke, pa se postavilo pitanje on ili Stipica.

– Taj dio ćemo ostaviti do samog početka utakmice, ne volim izlaziti vani i govoriti tko počinje utakmicu. Imali smo problema sa Saidom, Nižićem, Danteom, Hamza i Memolla su također imali problema, ali imamo još dva treninga da dobijemo sliku tko je u najboljem stanju za utakmicu. – istaknuo je.

Na kraju se dotaknuo situacije s navijačima i njihovog razgovora ispod tribine u Osijeku.

– Nema tu velikih tajni, imao sam potrebu u tom trenutku iskomunicirati na najjednostavniji mogući način. Nitko ne može garantirati da ćeš pobijediti, ali možeš da ćeš dati sve od sebe da stvari budu dobre. Ne mogu ulaziti u dubinu, mogu samo imati vjeru da će stvari funkcionirati na način kakav Hajduk zaslužuje. – zaključio je Kopić.