Hajduk u sklopu 17. kola HT Prve lige dočekuje Osijek na Poljudu sutra u 18 sati. Bijeli bi pobjedom nad Osijekom učvrstili drugo mjesto na prvenstvenoj ljestvici, a sutrašnji ogled najavio je trener Bijelih Željko Kopić.

– Nakon utakmice u Puli iskoristili smo tjedan za analizu susreta, sve stvari koje su bile dobre i manje dobre. Radili smo na taktičkim obrascima na kojima inzistiramo. Situacija i energija u svlačionici je dobra, dečki su svjesni svega što nas očekuje. Pred nama je zahtjevan protivnik koji ima kvalitetne pojedince, dobro smo se pripremili i u pozitivnom ozračju, što se tiče stanja u ekipi, dočekujemo sutrašnju utakmicu. – kazao je Kopić.

Prokomentirao je i fizičku pripremu igrača Hajduka.

– Već sam rekao što se tiče primljenih golova u drugom poluvremenu, analizirali smo ih s više aspekata. Tu je uvijek prisutan mentalni dio, zatim taktičke varijante i kondicijska komponenta. Nisam pristalica da odvajamo jedno od drugoga. Analizirali smo Pulu sa sva tri aspekta i kroz trenažni proces ćemo nastojati utjecati koliko možemo na svaki od njih. Dogovorili smo se da se napravi kompletna analiza postojećeg stanja što se tiče kondicije, te da se analizira i komparira učinak svakog pojedinca. Gospodin Febbrari će to usporediti sa stanjem talijanskih ekipa, gdje on ima uvid. Nisam pristalica odokativnih varijanti ‘dobro smo trčali’ ili ‘nismo dobro trčali’. Tu je sada i Ivo Katušić za individualne pripreme, te je na njima da nam ukažu na smjer kojim trebamo ići u tom segmentu. – rekao je Kopić

Još jednom se osvrnuo na idućeg protivnika.

– Oni imaju kontinuitet vođenja i jasnu ideju profila igrača koje su htjeli dovoditi. Nije slučajno što najbolje igraju protiv jakih ekipa jer se tu dobro osjećaju, preko tranzicije rade dosta problema većini ekipa i imaju kvalitetne igrače koji im to mogu donijeti. Što se nas tiče, zadovoljn sam načinom kako su igrači prihvatili zahtjeve, bili smo hrabri i odlučni protiv Istre, a sada smo dobro trenirali i to mi daje umjereni optimizam da ćemo sutra biti na potrebnoj razini. Igrači i između sebe pokazuju odlučnost da stvari okrenemo na bolje. – ističe Kopić.Hajduk očekuje i kup utakmica s Osijekom.

– Sav naš fokus je sada usmjeren na prvenstvenu, a ne na Kup utakmicu. Na sutrašnjoj utakmici nam je fokus i usmjereni smo prema tome da kroz kvalitetu naše igre napravimo preduvjete da dođemo do dobrog rezultata i da svi koji dođu na stadion budu zadovoljni. – kaže trener Bijelih.

Otkrio je i koga neće biti u kadru za slijedeću utakmicu.

Pešić ima tri žuta kartona, a Ohandza se vratio u trenažni proces. nakon zadnjeg treninga ćemo odabrati one s kojima idemo u utakmicu. – zaključio je Kopić.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0