Danas je 27 novooboljelih na području Splitsko-dalmatinske županije, manje nego proteklih dana kada su brojke išle preko 30. Osmero ih je iz Splita, 10 iz Makarske, a po jedan slučaj diljem županije.

– Veseli nas manji broj oboljelih – kazala je Željka Karin, ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, ali i istaknula kako je ovog vikenda bio blagdan te su se testirale samo osobe za koje su epidemiolozi procijenili da bi se trebale testirati te nije bilo upućivanja od obiteljskih liječnika.
– Tijekom tjedna ćemo vidjeti kakav nam je trend – kazala je.

Ravnateljica potvrđuje da je među zaraženima i jedan igrač Košarkaškog kluba Split, a svi njegovi kontakti su stavljeni u samoizolaciju te je među njima i 12 suigrača.

– Situacija je pod kontrolom, ne očekujemo eskalaciju – kazala je za Novu TV.

“Izvrsno smo iskontrolirali situaciju od početka”

Komentirala je situaciju u Makarskoj. Kaže da su tamo uglavnom zaraženi mladi koji su posjećivali noćne klubove i njihovi kontakti.

– Očekujemo još pokoji slučaj iz Makarske. Znali smo da će to još jedno vrijeme ići kad smo prvog oboljelog utvrdili – rekla je.

U Splitu je održan sastanak sa službama na koji su bili pozvani svi resursi koji sudjeluju u radu stožera, od Turističke zajednice, policije do zdravstvenih službi, kazala je ravnateljica te dodala kako su turističke djelatnike pozvali da se drže preporuke Stožera ako imaju oboljelog gosta. A to znači da se obrate nadležnim službama ako gost ima sumnju na COVID-19 te da mu osiguraju uvjete boravka dok se ne završi dijagnostika.

Iako sve više turista odlazi, Karin ne smatra da je Hrvatska zemlja u crvenoj zoni.

– Nemamo puno više oboljelih od ostalih zemalja. Dapače, izvrsno smo iskontrolirali situaciju od početka – zaključila je.1 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime