Rock je moj život, jazz moja strast, a teatar moja velika ljubav“ umjetnički je moto Zdenke Kovačiček koja će nastupiti na koncertu iz serijala „Dive u Supetru“ u ponedjeljak 5. kolovoza u 21.30 ispred župne crkve u Supetru.

Zdenka Kovačiček jedna je od najznačajnijih pjevačkih pojava na hrvatskoj glazbenoj sceni, prava legenda i nezaobilazni dio suvremene hrvatske glazbene povijesti.

Profesionalnu glazbenu karijeru započela je već s 13 godina kao dio tinejdžerske senzacije „Duo Hani“. Nakon toga nastavlja solo pjevačku karijeru uspješno kombinirajući jazz, rock i pop glazbu. Dobitnica je brojnih nagrada, nastupala je na svim najznačajnijim festivalima na ovim prostorima, a zahvaljujući velikom broju nastupa na pozornicama diljem Europe stekla je i zapažen međunarodni ugled. Usporedo s glazbenom karijerom, bavi se i kazalištem, nastupajući između ostaloga u mjuziklima Janis i Ella i Marylin. Tijekom bogate glazbene karijere surađivala je s velikim glazbenim imenima kao što su Goran Bregović, Boško Petrović, Miljenko Prohaska, Vanja Lisak, Damir Dičić, Time, Bijelo Dugme, Kornelije Kovač itd.

Zdenka u Supetar dolazi u pratnji sjajnog „Greenhouse Blues Banda“ koji čine: Lovro Šicel – gitara i vokal, Jurica Hotko – klavijature, harp i vokal, Igor Flajhar – bas gitara i vokal, Kristian Orešić – bubnjevi, Zvonimir Bajević – truba, Antonio Geček – truba, Marin Ferketin – trombon, Oliver Ereš – saksofon. Repertoar nastupa Zdenke Kovačiček i Greenhouse Blues Banda uključuje Zdenkine domaće uspješnice kao što su Žena za sva vremena, Vrati se u moje dane, Mali crni brat, Frka, Mi volimo soul, Volim te kao konja, kao i neke od najpoznatijih pjesama velike Janis Joplin (Try, Mercedes Benz, Bobby McGee, Piece of My Heart) te bezvremenske jazz standarde kao što su Is You Is, Georgia On My Mind, Let The Good Times Roll, Allright OK, Route 66…

Koncert u Supetru počinje u 21:30, a ulaz je slobodan.


1 KOMENTAR

  1. Zdenka Kovačićek je diva? Moš misliti, nitko za nju nije znao u Jugoslaviji, niti u Hrvatskoj, tek zadnjih desetak godina nju netko gura samo zato jer je iz Zagreba.

Comments are closed.