Zbog jake bure na Jadranu, mjestimice i olujne, osobito podno Velebita očekuju se ograničenja u prometu na Jadranskoj magistrali (DC8), velebitskoj dionici autoceste A1 i goranskoj dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb te promjene u pomorskom prometu, javljaju iz HAK-a.

Vozit će se po mjestimice mokrim i skliskim kolnicima. Mjestimice su moguće slabe oborine na granici kiše i snijega, uglavnom u gorskim predjelima. U jutarnjim satima na cestama u unutrašnjosti, osobito uz rijeke i po kotlinama, vidljivost će mjestimice biti smanjena zbog magle. Vozačima savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te drže sigurnosni razmak između vozila.

Iz HAK-a podsjećaju da je u Hrvatskoj od 15. studenoga tekuće godine do 15. travnja iduće godine obavezna zimska oprema na zimskim dionicama javnih cesta. Pod zimskom opremom motornih vozila čija najveća dopuštena masa nije veća od 3,5 tona, podrazumijeva se:

• četiri zimska pneumatika (M+S) ili
• četiri ljetna pneumatika s najmanjom dubinom profila od 4 mm i s lancima za snijeg koji se postavljaju na pogonske kotače.

Pomorski promet

Danas, 17. studenog, brzobrodska linija 9141 na relaciji Pula-Mali Lošinj-Zadar neće isploviti.

Na trajektnoj liniji Split-Vela Luka- Ubli (604) plovi trajekt Lastovo kojemu je maksimalna visina garaže 3.80 m, upozoravamo vozače teretnih vozila da obrate pažnju na visinu kamiona.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime