ZAVRŠNO ROČIŠTE ZAVADLAVU “Predlažem da me se oslobodi i nominira za Nobelovu nagradu za mir”

"Još me nitko na nedvojben način nije uvjerio da sam baš ja bio osoba koja je pucala na Šperunu i u Radmilovićevoj", kazao je Zavadlav


Održano je završno ročište Filipu Zavadlavu za trostruko ubojstvo u Splitu.


Optužnica ŽDO-a tereti Zavadlava da je 11. siječnja 2020. godine krenuo u ubilački pohod u samom središtu Splita, na Šperunu i Velom Varošu, naoružan kalašnjikovim te je iz bezobzirne osvete prema većem broju osoba iz narkomanskog kruga koji su iznuđivali, prijetili i fizički napadali njegovog brata i njega osobno, hicima likvidirao Marina Bobana, Juricu Torlaka te Marina Ožića Paića.

“Još me nitko nije nedvojbeno uvjerio…”

Na današnjem ročištu Filip Zavadlav je iznio svoju obranu u kojoj je potpuno negirao navode optužbe. Istaknuo je da mu je to sve nametnuto i tempirano od strane drugih osoba i medija.

– Nisam to napravio. Zašto bih napravio nešto takvo – konstatirao je Filip tijekom iznošenja svoje obrane.

– Još me nitko na nedvojben način nije uvjerio da sam baš ja bio osoba koja je pucala na Šperunu i u Radmilovićevoj – kazao je.

Što se tiče stradalih osoba, kazao je da može potvrditi da je više puta bio prisutan njihovim hetero agresivnim nasilničkim ispadima. Također je predložio da ga se oslobodi i nominira za Nobelovu nagradu za mir.– Žao mi je da se ovakve stvari događaju u našem društvu, ali ja nisam kriv – zaključio je Zavadlav.

Tužitelj: Bezobzirna osveta

Tužitelj Žarko Štrbac kazao je da je ova obrana neprihvatljiva i smiješna te je ostao pri svojim tvrdnjama iz optužnice da smatra da je Filip Zavadlav počinio svih pet kaznenih dijela koja mu se stavljaju na teret, da je u svom ubilačkom pohodu usred bijela dana likvidirao tri osobe iz bezobzirne osvete.Odvjetnik Branko Šerić, pak, koji zastupa Filipa Zavadlava posebno je elaborirao povijest i obiteljsku anamnezu optuženog, a posebno je naglasio što se tiče kvalifikacije teškog ubojstva da se u konkretnom slučaju radi “samo” o običnom ubojstvu, tvrdeći da je njegov branjenik greškom ubio tri mladića.

Odvjetnik: Bio je smanjeno ubrojiv

– To nije učinio iz bezobzirne osvete, bio je smanjeno ubrojiv, a samim time sam zgrožen predloženom maksimalnom predloženom kaznom od 50 godina zatvora – kazao je Šerić.

Nakon iznošenja završne riječi odvjetnika Šerića, sutkinja je pitala Zavadlava ima li još nešto za dodati. Ponovno je rekao da nije kriv i da jedino oslobađajuća presuda dolazi u obzir. Sutkinja ga je u nekoliko navrata podsjetila da je njegov branitelj rekao da je on pucao na što je samo odmahnuo rukom i rekao: “Ništa od toga, nisam pucao, niti sam slušao branitelja”.

Objava presude Filipu Zavadlavu zakazana je za utorak u 13 sati.

Moja reakcija na članak je...
Vau
4
Haha
10
Hagić
0
Hmmm
2
Plač
13
Grrr
9
Molim?
4

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime