Danas u 12 sati završena je još jedna volonterska akcija na splitskom Marjanu. Priopćenjem su se oglasili iz Povjerenstva za Marjan i najavili sljedeću akciju već iduće subote:

Jutros oko 9 sati kod Spinutskih vrata okupilo se stotinjak volontera svih dobnih skupina koje su dočekali Predsjednik Povjerenstva za Marjan prof. dr. Mirko Rušćić i koordinator Operativne radne skupine Nenad Ružić te članovi povjerenstva dr. Joško Kalilić i Srđan Marinić koji su zajedno s volonterima aktivno radno sudjelovali u akciji prebacivanja granja i deblovine s padina Marjana do ruba Tartaljinovog šetališta s kojeg je više desetaka vozila tipa „grajfer“ odvozilo nakupljene hrpe granja. Čišćenje se nastavilo u dužini od oko 500 m od Spinutskih vrata u smjeru Bena. Nakon uspješnog rada svih volontera okupljenih kod prve vode stigli su u 12 sati čevapčići u sendviču koje su ogladnjeli volonteri rado konzumirali.

Moramo spomenuti jednu gastronomsku volontersku zanimljivost. Naime, iz Centra za volontere javili su da je jedna volonterka vegetarijanka pa su zamolili za jedan vegetarijanski sendvić, ako je to moguće, što je Povjerenstvo za Marjan odmah udovoljilo naručivši u DES-a jedan volonterski sendvić na zadovoljstvo spomenute volonterke koja se zahvalila na pažnji.

Još smo danas imali jednu zanimljivost. Naime, jedan stariji volonter (75 g.) inspiriran volonterskim akcijama napisao prilagođeni tekst poznate pjesme „Marjane, Marjane“. Za vrijeme marende otpjevao je pjesmu ispred svih volontera koji su ga slušali s oduševljenjem s novim tekstom koji donosimo u cijelosti:

 „POTUPOTKORNJAČKA – Marjane, Marjane planino golema – masovni se pohod nate sprema – dobrovoljci stari, dobrovoljci mladi skupiše se ovdje tvoga zdravlja radi – fetivi Splićani a i pridošlice – svojim toplim znojem miju tvoje lice – potkornjače mrski, crno ti se piše – uskoro te ovde neće biti više – a tad ćemo sretni na panj prvi sjesti, porciju fažola od gušta pojesti“. Zdenko Han – Splićanin od gležnja od 1979 g.

Nakon marende u 12 sati volonteri su se razišli  a dogovor je i za slijedeću akciju u subotu od 9-12 sati kod Spinutskih vrata.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime