Župan Goran Pauk predao je ključeve novog sanitetskog vozila ravnatelju Zavoda za hitnu medicinu Šibensko-kninske županije Tomislavu Jukiću. Radi se o vozilu marke WW TRANSPORTER 6.1 FURGON PLUS koje će biti smješteno u Ispostavi Knin.

„Ovo vozilo vrijedno 491.212,50 kn u potpunosti je financirano iz decentraliziranih sredstava Županije, dok je medicinska oprema vozila financirana dijelom iz vlastitih sredstava Zavoda, a dijelom iz decentraliziranih sredstava Županije. Kad je, 2012. godine, Zavod započeo s radom imali smo nešto naslijeđenih starih vozila, a danas imamo suvremeni i novi vozni park s 19 vozila. To znači da svaka ispostava na području naše županije ima po dva vozila, što je nadstandard.“, kazao je župan Goran Pauk, naglasivši kako je jedan dio voznog parka u potpunosti pripremljen za prijevoz sumnjivih ili osoba zaraženih koronavirusom.

Ovo vozilo s pogonom na sva četiri kotača namijenjeno je  za područje Grada Knina.

„Kninska ispostava već ima jedno ovakvo, nekoliko godina staro vozilo, ali zbog velikog broja intervencija i zahtjevnog terena, potrebno im je i novo. Vozilo u potpunosti zadovoljava sve standarde hitne medicinske službe koji su ovom u trenutku na snazi te je opremljeno potrebnom medicinskom opremom, defibrilatorom i respiratorom. Jako smo zadovoljni trenutnim stanjem našeg voznog parka kojem je prosječna starost 4,5 godina, a nastojat ćemo i sljedeće godine nabaviti novo vozilo za ispostavu kojoj bude najpotrebnije.“, kazao je ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Šibensko-kninske županije Tomislav Jukić prilikom preuzimanja ključeva sanitetskog vozila.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime