U nastavku suđenja Filipu Zavadlavu među ostalima je jedno od dužih svjedočenja dao njihov susjed Damir Šolić. Šolić živi preko puta obitelji Zavadlav.

SUĐENJE ZAVADLAVU Svjedočio prvi susjed, bio je šokiran nakon ubojstva: “Filipe moj, što si učinio, ubio si tri čovjeka?”

Nakon saslušanja svjedoka, pred zgradom suda medijima se obratio odvjetnik Filipa Zavadlava, Branko Šerić.

– Prvi susjed je svjedočio o životnim okolnostima obitelji Zavadlav koje su bile jako nesretne, komplicirane. Postojao je i negativan utjecaj nekih članova obitelji, posebno na Filipa. Istaknuo je da je Filip bio mirne, beskonfliktne prirode i da ga je iznenadilo kada je čuo za kazneno djelo.

Dostavljen je video klip s mobitela u kojem je on eksplicitno imao izražen osjećaj očaja i vjerujem da će se taj video danas reproducirati na raspravi. To je doprinijelo da bude bitno smanjeno ubrojiv, ja vjerujem da je on bio neubrojiv, no o tome će zadnju riječ kazati vještaci. Usvojen je prijedlog obrane da dođe čitavi tim psihijatara i psihologa, a oni će doći jedan od tri dana.

Iskaz svjedoka susjeda upravo upućuje na to da je pukla najslabija karika u toj obitelji.

Što se tiče istražnog zatvora, on je produljen za dva mjeseca, kada je obavezna kontrola, no to nije fiksno kod prekluzivnih rokova. Glavna rasprava će se održati 30. ili 31. listopada. Nadam se da ćemo privesti kraju, hvala Bogu da ide brzo – kazao je Šerić.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime