Zasluženi preokret bijelih na krilima sveprisutnog Ercega!

Hajduk je u navijačkoj garnituri dresova i identičnom sastavu kao i u Dugopolju krenuo u svoj drugi europski ogled s Levskim. U uzvrat su ušli s minimalnom pobjedom iz prve utakmice, nakon nemirne noći popraćene vatrometom bugarskih navijača, ali i penaliziranim praznim tribinama stadiona Georgi Asparuhov. Nakon početnog odmjerivanja snaga Hajduk je zagospodario terenom. U 15. minuti Tudor i Vlašić dodali su Ercegu na dobroj poziciji, lopta je naposljetku došla do Hamze koji je snažno opalio, ali u blok.


Najbolja prilika otvorila se u 26. minuti kad je Radošević odlično dodao za Futacsa koji je na trenutak zastao i dao priliku Cvetkoviću da spasi zicer. Zatim je Cvetković na rubu svoga kaznena prostora vukao Ercega za dres i zaradio žuti karton, a Radošević je izravno zaprijetio iz slobodnjaka koji je vratar Mitrev vršcima prstiju odbio u korner. U 34. minuti Erceg se izborio za dobru poziciju za udarac, ali pucao je neprecizno. Odmah je uslijedila druga prilika kad Mitrev nije dobro primirio loptu nakon Vlašićeva udarca i bloka svoje obrane, no sveprisutni Erceg nije ju uspio ugurati u gol. Krajem poluvremena Tudor se sjurio prema protivničkom golu, ali domaći je vrtar odnio i loptu i njega. Prvih 45 minuta prošlo je u dominaciji Hajduka, neodstajao je samo pogodak.

Drugo poluvrijeme počelo je sjajnom akcijom Vlašića i Radoševića koja je završila udarcem/dodavanjem prema Futacsu, lopta je odbijena s gol-linije, a sudac je potom označio i zaleđe. Zatim su Erceg i Hamza sve pripremili za Vlašićev udarac koji je blokiran. U 69. minuti Erceg je snažno opalio, a Mitrev obranio. Opet se obistinila ona zla kob „kad ne zabiješ – primiš“ pa je odmah u nastavku napada nakon ubačaja Cvetkovića s desne strane Bus mirno zabio glavom pored nemoćnog Stipice.

U 78. minuti Carrillo mijenja Vlašića Ohandzom, a njegov džoker s klupe postaje heroj – uputio je udarac s 10-ak metara koji se odbio od bloka, lopta je prevarila Mitreva i završila u golu. Sljedeća zamjena bio je Kožulj umjesto Hamze. U 85. minuti Futacs je imao stopostotnu priliku, ali pucao je malo pored gola, no što Mađaru nije pošlo za nogom, uspjelo je Ercegu. Hajdukov je ofenzivac sam sjajno pripremio sve za udarac i precizno pogodio sa 17 metara – više nego zasluženo, s obzirom na zalaganje tijekom cijele utakmice.

Hajduk je do kraja uspio sačuvati vodstvo i privesti utakmicu kraju bez većih uzbuđenja te ostaviti pozitivan dojam u prvim susretima kvalifikacija za Europa ligu.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0