Zaraženi doktor iz Dubrovnika obratio se javnosti: “Ospice su smrtonosna bolest, a smrtnost je do 30 posto u bolesne djece”

Dubrovački doktor upozorio javnost na opasnost ospica

Sve oči proteklih dana usmjerene su prema Dubrovniku zbog pojave ospica na tom području. Nakon što je zaprimljen prvi pacijent, ova smrtonosna bolest se počela širiti ovim područje te je dijagnosticirana kod nekoliko pacijenata, među kojima su i zaposlenici Opće bolnice Dubrovnik. Dubrovačko-neretvanska županija do pojave ospica bila je zadnja po procijepljenosti djece, a nakon pojave ospica procijepljenost je na 70 posto.


Sve prethodno navedeno uzrok je širenja ove bolesti, čija je epidemija uzela maha u Rumunjskoj i susjednoj Srbiji. U Hrvatskoj nema epidemije, ali je broj zaraženih već sad zabrinjavajući, kada uzmemo u obzir da je ova bolest kod nas bila praktički iskorijenjena.

Zaraženi s područja Dubrovnika stavljeni su u izolaciju, a među njima je i doktor dubrovačke bolnice Pero Markunović. Njegova objava s Facebooka širi se naveliko, a u svojoj objavi upozorava roditelje na opasnost ospica. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

Drage Mame i Tate, ja sam doktor u OB Dubrovnik.

Trenutno ležim u izolaciji s ospicama, a imam dijete koje ima 10 mjeseci i još nije cijepljeno jer po kalendaru cijepljenja još nije dovoljno stara. Ja sam ospice dobio dok sam bio dežuran, a uredno sam cijepljen o čemu imam i dokaze. Htio bih vam skrenut pažnju na ozbiljnost problema necijepljenja u Dubrovniku ali i Hrvatskoj. Ja sam naime budući da sam bio cijepljen i nisam mislio da imam ospice bio u kontaktu s malim bebama od 2 mjeseca, trudnicama, svojim djetetom i bolesnicima u bolnici koji su sad pod rizikom da im se nešto ozbiljno dogodi jer neki roditelji( i to njih 60%) nisu cijepili svoju djecu i mene nije zaštitio kolektivni imunitet.

Ja znam da vas puno misli da cjepivo za MoPaRu uzrokuje autizam ali to nikada nitko na svijetu nije uspio dokazati. Ako već postoji medicina kojoj neki od vas očito ne vjeruju, onda vas pitam kada dobijete jedan dan infarkt ili karcinom dojke oćete li isto reci da imunoterapija uzrokuje neke opskurne bolesti ili da aspirin uzrokuje sljepoću.Da vam dijete ne daj Bože ima leukemiju nećete ga liječiti kemoterapijom jer ista ta kemoterapija uzrokuje druge vrste tumora ? Na ovo ćete reci nije isto leukemija i ospice. Ospice su smrtonosna bolest, a smrtnost je do 30 posto u bolesne djece, transplantiranih bolesnika i ljudi na imunosupresivnoj terapiji.

Hoćete li tada reci nekom ocu, majci,bratu,suprugu koji je ostao bez svojeg voljenog: ja bi rađe ospice nego autizam. A šire se zrakom.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime