Započelo je pred Županijskim sudom u Splitu suđenje Željku Tukiću (67), optuženom za ubojstvo bivše supruge, liječnice Asje Tukić. Zločin koji je prije nešto više od dvije godine zgrozio javnost, kada je tada 61-godišnja žena, o kojoj su svi govorili samo lijepe riječi, pronađena mrtva u lokvi krvi u stanu u središtu Trogira, krenuo je očekivanom procedurom: pročitana je optužnica kojom se Željko Tukića tereti za ubojstvo, za što može dobiti do 20 godina zatvora.

Ne osjećam se krivim, to mi smještaju. – odgovorio je optuženi na pitanje sutkinje Višnje Strinić osjeća li se krivim prema navodima tužiteljstva.

Iako nije uobičajeno, optuženi za ubojstvo je došao sa slobode. Za ovako teška kaznena djela obično se okrivljeni nalaze u istražnom zatvoru, no Tukić je iza rešetaka proveo dva mjeseca tijekom istrage, a potom su prestali zakonski uvjeti za njegovim zadržavanjem na Bilicama. Jednostavno, ispitani su svi svjedoci, a uključeni u slučaj drže kako ne postoji opasnost od bijega, iako se spekuliralo o tome da je napustio državu. No, prema uvodnim rečenicama kao i dojmu kojeg je ostavio danas na sudu, reklo bi se da nema takvih mogućnosti.

Zadao joj više ubodnih rana nožem

– Za desetak dana bi trebao dobiti novu osobnu. S adresom u Kaštel Gomilici, u Domu za beskućnike. – kazao je optuženi, koji ima 2,900 kuna primanja kao umirovljenik, odgovarao je na pitanja o “generalijama” predsjednice sudskog vijeća. Ima četvero djece, no nije se mogao sjetiti njihovih godina…

Prema optužnici, stavlja mu se na teret da je 6. kolovoza 2018. od 10,35 do 10,50 sati u Trogiru, u stanu na trećem katu, znajući da je žrtva sama u stanu, došao u stan s nakanom da je usmrti.

Okrivljenik je nožem žrtvi zadao više ubodnih rana odnosno teške i po život opasne ozljede (jedna ubodna rana leđa s oštećenjima desnog pluća i desnog 4. i 5. rebra, dvije ubodne rane prsnog koša s oštećenjem pluća i desnog trećeg rebra, ubodna rana prsnog koša s oštećenjem prsne kosti, osrčja, srca, jetre i lijeve bubrežne arterije s izljevom krvi u prsište i trbušnu šupljinu). Žrtva je preminula na mjestu događaja od posljedica navedenih ozljeda, a okrivljenik je pobjegao, stoji između ostalog u optužnici.

Krvavu tenisicu pronašla bivša misica Fani Čapalija

Neke stvari su u dokumentima tužiteljstva, no neke i nisu službeno ušle u cijeli predmet. Da je recimo optuženi platio izraz sućuti objavljen na stranicama Slobodne Dalmacije, a tijekom sahrane žrtve nitko od obitelji nije želio komunicirati s njim… Od početka je bio sumnjiv, iako je upravo on “otkrio” tijelo te pozvao policiju. Asja Tukić je otišla u Trogir, u stan kojeg iznajmljuje, ispratiti jedne goste, srediti stan te primiti iduću turu. Kako se nije javljala kćeri, ona je pozvala oca da provjeri što se događa pa je tako Željko Tukić oko 13,30 sati pozvao policiju. Intenzivna istraga je trajala nekoliko dana, izuzete su snimke video-nadzora s obližnjeg autobusnog kolodvora, komunikacija mobitelima između uključenih u slučaj kao i njihove lokacije u tim trenucima, izjave drugih svjedoka što je u konačnici rezultiralo uhićenjem bivšeg muža. Tenisicu, čiji je trag u lokvi krvi pronađen na mjestu zločina, pronašla je bivša misica Fani Čapalija na plaži na Čiovu.

Zanimljivo, upravo se o njenom svjedočanstvu optuženi potiho raspitivao kod branitelja. “Ona će biti ispitana, bez brige.” – kazao je odvjetnik Toni Vukičević klijentu, nakon što se u proceduralnom smislu branitelj složio da se nekoliko svjedoka ne mora pozivati na sud, između kojih i par stranaca koji su boravili u apartmanu Asje Tukić, a koji očigledno nemaju nikakvih bitnih informacija…Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime