Iako smo otprilike na polovini utjecaja aktualne ciklone na vrijeme na Jadranu, ponegdje su pale ekstremne količine oborine, prvenstveno na sjevernom Jadranu. Primjerice, u selu Falalelići zadnja 24 sata palo je nevjerojatnih 200 litara kiše po kvadratnom metru. Cres je dobio 133, Rabac 120, Bakarac 110, Susak 107, Crikvenica 105 itd.

Očekivano, najviše kiše u Dalmaciji do 17 sati palo je na krajnjem sjeveru. Na području Paklenice od 53 do 63 litre. Slijede Vod 47, Molat 45, Hrvace 44, Vinalić 35, Ražanac 34, Sinj – Pavići 33 itd.

Kada su u pitanju oborine koje su pale na splitskom području, one su barem do 17 sati bile kudikamo skromnije nego na većem dijelu Jadrana. Prema podacima mreže postaja Pljusak.com, palo je od 7 litara kiše po kvadratnom metru na Spinutu do 2 litre u Stobreču. Ipak, i to je bilo dovoljno da se nešto prije 16 sati brojne splitske prometnice nađu pod vodom, ponegdje i preko nekoliko desetaka centimetara.

Najgore je bilo u Ulici Domovinskog rata, pogotovo na križanju s Dubrovačkom, zatim u Šimićevoj, Poljičkoj, Vinkovačkoj. Donosimo vam kompilaciju današnjih snimki splitskih prometnica pod vodom…