U Konavlima kreće program ‘Zajedno za Ninu’ koji se organizira za mladu 21-godišnju Mariju Nikoletu (Ninu) Đivanović.

Nina je, u travnju ove godine, u prometnoj nezgodi ozljedila leđnu moždinu te se nalazi u Zagrebu na dugotrajnoj rehabilitaciji. Dosadašnje liječenje i rehabilitacija je financirana sredstvima HZZO-a uz značajne troškove koje je snosila Ninina obitelj, a za nastavak oporavka samo do kraja 2019. godine se očekuju ukupni troškovi u iznosu od 535.000 kuna za što obitelj treba dodatnu financijsku pomoć. U okviru programa prvoga vikenda, u nedjelju 4. kolovoza 2019. je događanje ‘Trčimo za Ninu’ gdje će se u Cavtatu okupiti sportski klubovi i šira javnost na utrci koja se organizira oko cavtatskoga rata kako bi poslali poruku zajedništva i podrške Nini i svim drugima koji se nalaze u sličnoj situaciji.

Drugoga vikenda 11. kolovoza 2019. u Pridvorju je ‘Plešemo za Ninu’. Domaćin događanja je KUD Stjepan Radić, čiji je Nina dugogodišnji član, a u programu nastupaju još i KUD Čilipi i KUD Vlaho Bukovac – klapa Ragussavecchia.

Treći događaj programa ‘Zajedno za Ninu’ je koncert Crvene Jabuke koji će pjevati za Ninu 14. kolovoza 2019. na malonogometnom igralištu u Ljutoj. Organizacijski odbor ove inicijative okuplja predstavnike brojnih konavoskih udruga i organizacija uz snažnu podršku lokalne zajednice s ciljem prikupljanja financijskih donacija na Ninin račun za potrebe njenog lječenja i rehabilitacije.

Za ovu priliku je otvoren i Facebook profil Zajedno za Ninu i web starnica www.zajednozaninu.com.hr gdje će se moći pratiti najave i aktivnosti u okviru programa, informacije o tijeku Ninine rehabilitacije, ali i podaci za uplatu financijskih donacija. Iz Organizacijskog odbora poručuju da je Nina cijelo ovo vrijeme potpuno svjesna situacije u kojoj se nalazi i puna optimizma, nade i volje za ustrajnu borbu koja joj predstoji kako bi njeno zdravstveno stanje što više napredovalo, kako bi završila fakultet i što samostalnije i kvalitetnije nastaviti život. Podržimo je da u ovome i ustraje!