U sklopu provedbe preventivnog projekta Zajedno više možemo, danas je u solinskoj Gradskoj sportskoj dvorani Bilankuša održana druga komponenta projekta pod nazivom Sajam mogućnosti. Sajam mogućnosti u Solinu održan je u organizaciji Policijske uprave splitsko-dalmatinske, Grada Solina i Vijeća za prevenciju kriminaliteta, a održava se već sedmu godinu zaredom.

Djeca iz osnovnih škola s područja grada Solina imala su mogućnost, na jednom mjestu, upoznati se s radom sportskih klubova, kulturno-umjetničkih društava, plesnih i drugih udruga koje djeluju na području Solina, kako bi mogli izabrati izvanškolsku aktivnost kojom će se baviti u slobodno vrijeme. Ove godine ukupno je sudjelovalo tridesetak izlagača.

Sajam mogućnosti otvorio je gradonačelnik Grada Solina Dalibor Ninčević, koji je istakao kako je i kroz održavanje ovog sajma razvidna dobra suradnja policije i lokalne zajednice, ali i udruga te da će grad i ubuduće podržati i aktivno sudjelovati u preventivnim projektima Policijske uprave, a naročito onima koji uključuju rad s djecom.

Preventivni projekt Zajedno više možemo usmjeren je na prevenciju zlouporabe droga i drugih sredstava ovisnosti, vandalizma, vršnjačkog nasilja i svih drugih oblika rizičnih ponašanja, a namijenjen je učenicima četvrtih, petih i šestih razreda osnovnih škola.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime