Zajednica utemeljitelja i branitelja HDZ-a na 20. obljetnice smrti prvih hrvatskog predsjednika dr.Franje Tuđmana

Otvorena je i izložba “Dr. Franjo Tuđman - Sve za Hrvatsku”


Brojno članstvo Zajednice utemeljitelja HDZ-a “Dr Franjo Tuđman” i Zajednice branitelja HDZ-a “Gojko Šušak” iz Splitsko- dalmatinske županije nazočilo je na obilježavanu 20. obljetnice smrti prvog hrvatskog predsjednika i vrhovnika dr. Franje Tuđmana u Zagrebu.
Nakon paljenja svijeća i molitve na grobu dr. Franje Tuđmana obišli su grobove i upalili svijeće i na grobovima ratnog ministra obrane Gojka Šuška kao i na grobovima Bruna Bušića i Zvonka Bušića.
Nakon toga nazočili su i paljenju svijeća pred Središnjicom HDZ-a kao i otvaranju izložbe “Dr. Franjo Tuđman – Sve za Hrvatsku” koju je otvorio predsjednik Hrvatske demokratske zajednice i Vlade RH Andrej Plenković.
Utemeljitelji i branitelji zajedno sa državnim vrhom i vjernim narodom sudjelovali su na svetoj misi zadušnici koju je pred više od pedeset svećenika u zagrebačkoj katedrali predvodio nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić.
Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0


1 KOMENTAR

  1. Zašto je kler tako dugo mazio Škoru?
    Poznato je da se Škoro sastajao sa kardinalom Bozanićem uoći kampanje. Je li sklonošću Škori Kaptol htio pokazati Vatikanu da je na liniji papinog uvažavanja Srpske Pravoslavne Crkve. Jer Škoro je po dvojnom katoličko-pravoslavnom posvećenju svojeg braka idealan predsjednički kandidat za one koji se u svojoj poniznosti prema autoritetu priklanjaju Papinom poimanju ekumenizma.
    Poznato je da Papa Francesco ne prihvaća argumente o humanosti i žrtvi Stepinca. Papa umjesto uvažavanja argumenata hrvatskih katolika prihvaća laži Velikosrpske Pravoslavne Crkve i velića dokazanog mrzitelja Hrvatske Irineja koji Stepinca proglašava zločincem. Pod krinkom politike ekumenizma papa se svrstava na stranu agresora Srbije. Da li se Kaptol pod pritiskom pape potiho odriče svetosti Stepinca? Prihvaćaju li hrvatski biskupi ovakvo poniženje vjere hrvatskog naroda? Prihvačaju li hrvatski biskupi ekumenizam koji žrtvu, svetost i slavu Stepinca stavlja na panj krvničke srpske pravoslavne crkve (SPC).
    Ako je tako nameće se zaključak da je crkva izabrala svog kandidata za predsjednika Hrvatske – Škoru.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime