Zajednica tehničke kulture grada Splita će se uključiti u Dane otvorenih vrata udruga 2019, manifestaciju koju organizira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Prezentacija rada Zajednice tehničke kulture Grada Splita s naglaskom na edukaciju djece i mladih iz područja robotike, modelarstva, raketnog modelarstva, te informatike i programiranja. Sve radionice će biti besplatne. Dana 16. i 17. svibnja će od 8 do 13 h, u prostorijama ZTK grada Splita (Varaždinska 53) biti održane radionice robotike, modelarstva i raketnog modelarstva, namijenjene učenicima osnovnih i srednjih škola. Dana 18. svibnja će u istom vremenu i na istom mjestu biti provedena i radionica informatike i programiranja, kako za učenike, tako i za one starije.

U manifestaciju se mogu zasebno uključiti i udruge članice ZTK grada Splita. Zasad je to učinila jedino udruga Zvjezdano selo Mosor i to sa sljedećim programom. Ako vremenski uvjeti to dopuste, iz splitske OŠ Sućidar će 16. svibnja od 20.30 do 21.30 h za učenike i građane biti provedeno noćno promatranje neba teleskopom, uz stručni komentar članova Udruge. Pored toga, besplatna noćna promatranja neba teleskopom će za sve posjetitelje biti provedena i iz zvjezdarnice Zvjezdanog sela Mosor u Gornjem Sitnom, na dane 17. 18. svibnja, i to od 20.30 do 24.00 h. U tim prigodama će svim zainteresiranima biti predstavljeni i programi Udruge.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime