Bogatim i raznovrsnim zabavno-glazbenim programom jučer je na Narodnom trgu održan središnji dio tradicionalne humanitarne akcije “Vukovaru ZaDar“, koju već 24. put organizira Hrvatska katolička udruga medicinskih sestara i tehničara Zadar u suradnji sa Zadarskom županijom i Gradom Zadrom.

U ovoj najvećoj sustavnoj humanitarnoj pomoći koja iz nekog hrvatskog grada ide za Vukovar prikupljaju se trajne namirnice, higijenske potrepštine, kao i novčane donacije za vukovarske obitelji koje žive u teškim socijalnim uvjetima.

I ove su godine u akciji sudjelovali mnogi Zadrani koji su pomogli sukladno svojim mogućnostima, bilo kupovinom potrebnih artikala ili novčanim donacijama.

– Akcija je ove godine protekla izvan naših očekivanja, s obzirom na štrajk u prosvjeti, zbog čega je bilo mnogo manje prikupljene pomoći u školama nego ranijih godina, kaže časna sestra Melhiora Biošić, počasna predsjednica Hrvatske katoličke udruge medicinskih sestara i tehničara Zadar, koja je prije skoro dva i pol desetljeća i pokrenula ovu vrijednu humanitarnu akciju za grad heroj, piše Zadarski list.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime