Zadrani i ove godine otvorili srce i pomogli Vukovaru

Prikupljaju se trajne namirnice, higijenske potrepštine, kao i novčane donacije za vukovarske obitelji koje žive u teškim socijalnim uvjetima. Zadarska županija je, kao i svake godine, na račun vukovarskog Caritasa uplatila 10 tisuća kuna


Bogatim i raznovrsnim zabavno-glazbenim programom jučer je na Narodnom trgu održan središnji dio tradicionalne humanitarne akcije “Vukovaru ZaDar“, koju već 24. put organizira Hrvatska katolička udruga medicinskih sestara i tehničara Zadar u suradnji sa Zadarskom županijom i Gradom Zadrom.


U ovoj najvećoj sustavnoj humanitarnoj pomoći koja iz nekog hrvatskog grada ide za Vukovar prikupljaju se trajne namirnice, higijenske potrepštine, kao i novčane donacije za vukovarske obitelji koje žive u teškim socijalnim uvjetima.

I ove su godine u akciji sudjelovali mnogi Zadrani koji su pomogli sukladno svojim mogućnostima, bilo kupovinom potrebnih artikala ili novčanim donacijama.

– Akcija je ove godine protekla izvan naših očekivanja, s obzirom na štrajk u prosvjeti, zbog čega je bilo mnogo manje prikupljene pomoći u školama nego ranijih godina, kaže časna sestra Melhiora Biošić, počasna predsjednica Hrvatske katoličke udruge medicinskih sestara i tehničara Zadar, koja je prije skoro dva i pol desetljeća i pokrenula ovu vrijednu humanitarnu akciju za grad heroj, piše Zadarski list.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime