ZADAR IDE KORAK DALJE Od jeseni niže cijene vrtića, za treće dijete- vrtić besplatan!

Naime, Za drugo dijete u vrtiću roditelji će plaćati 50 posto nižu cijenu, za treće dijete vrtić će biti besplatan.

Od ove godine, obitelj kojoj dvoje djece idu u vrtić, plaćat će 900 kuna umjesto dosadašnjih 1.400 što je značajna ušteda za kućni proračun. Naime, Za drugo dijete u vrtiću roditelji će plaćati 50 posto nižu cijenu, za treće dijete vrtić će biti besplatan. Obiteljima s četvero i više djece besplatan je vrtić za svako dijete, javlja Zadarski list. 


Gradonačelnik Branko Dukić u predizbornoj kampanji obećao je niže cijene vrtića i to na način da će spustiti cijene vrtića za 100 kuna od 2017. godine, te za još 100 kuna do kraja mandata. Za drugo dijete u vrtiću roditelji će plaćati 50 posto nižu cijenu, za treće dijete bit će besplatan vrtić. Obiteljima s četvero i više djece omogućit ćemo besplatan vrtić za svako dijete, najavljivao je Dukić u kampanji, a izgleda da bi svoja obećanja već od ove jeseni trebao ostvariti. Naime, kako doznajemo, uskoro bi se trebala donijeti odluka o novim cijenama vrtića.

Ovakvim mjerama olakšala bi se financijska situacija brojnim obiteljima koje sada plaćaju za vrtić od 700 kuna mjesečno pa na više. Naime, odlukom Grada Zadra, do sada su cijene gradskih i privatnih vrtića koje subvencionira Grad Zadar bile 700 kuna mjesečno, za dvoje djece se u većini slučaja plaćala puna cijena, dakle 1.400 kuna, dok su oni koji imaju pravo na dječji doplatak imali pravo na nižu cijenu vrtića za drugo dijete. Od ove godine to će se promijeniti i olakšati brojnim roditeljima. Od ove godine tako će primjerice, obitelj kojoj dvoje djece idu u vrtić, plaćati 900 kuna umjesto dosadašnjih 1.400 što je značajna ušteda za kućni proračun.

– Razliku koja nastane između manjih uplata i potreba u radu vrtića sufinancirat će Grad Zadar iz proračuna. Mi ćemo se potruditi da standard ostane na istom nivou bez obzira što će cijene vrtićkog smještaja pasti, rekla je Marijana Miočić, ravnateljica DV Sunce.

Inače, ove godine u gradske vrtiće Radost i Sunce nije se uspjelo upisati ukupno 298 djece., piše Zadarski list.

– Roditelji djece koja se nisu uspjela upisati u gradski vrtić mogu djecu upisati u neki od privatnih vrtića koje subvencionira Grad i koji imaju istu cijenu kao i gradski tako da ni jedno dijete neće ostati neupisano, rekao je Joso Nekić, pročelnik UO za odgoj i školstvo. Najavio je i kako Grad planira  urediti i proširiti kapacitete vrtića kod Bagata te proširiti kapacitete vrtića na Višnjiku, gdje bi se vrtić proširio i na kat zgrade.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0