Predzadnji vikend kolovoza proći će u znaku stabilnog ljetnog vremena uz sve više temperature zraka. Pritjecanje pregrijane zračne mase sa sjevera Afrike donijet će nam prave ljetne vrućine, osobito u nedjelju.

Danas nas očekuje pretežno vedro vrijeme. Noću tiho ili burin, danju će puhati većinom slab maestral. Minimalne jutarnje temperature zraka u Zagori od 14 do 19°C, uz obalu i na otocima od 20 do 25°C. Najviše dnevne temperature od 29 do 34°C.

Vedro će biti i tijekom subote. Noću tiho ili burin, danju će puhati većinom slab maestral. Minimalne jutarnje temperature zraka u Zagori od 15 do 20°C, uz obalu i na otocima od 21 do 26°C. Najviše dnevne temperature od 30 do 35°C.

Nedjelja će u većini predjela biti pretežno sunčana i suha, ali su u Zagori većinom popodne mogući prolazni pljuskovi s grmljavinom. Puhat će slab dnevni vjetar, navečer podno Velebita jaka bura. Nedjelja će biti najtopliji dan tjedna s najvišim dnevnim temperaturama od 30 do 36°C.

Ponedjeljak će biti promjenjiviji u odnosu na prethodne dane. Bit će djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom. Osobito će od sredine dana u Zagori i tek ponegdje uz obalu biti povremenih slabih pljuskova s grmljavinom. Kasno navečer u sjevernoj Dalmaciji jače naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom, u noći će se proširiti i na srednju Dalmaciju. Dok će veći dio dana u Dalmaciji puhati slab jugozapadnjak, sjevernije od Zadra puhat će bura koja će se kasno navečer širiti prema jugu. Bit će vruće s najvišim dnevnim temperaturama od 30 do 35°C.

U utorak još u početku promjenjivo, osobito prema jugu, ali će se vrijeme postupno stabilizirati tijekom dana. Ujutro i navečer slaba do umjerena bura, danju vjetar s mora. Bit će tek malo svježije u odnosu na ponedjeljak.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime