Planinari HPD Sniježnice protekli su vikend proveli na Mosoru i Omišu. Spavali su na planinarskom domu Umberto Girometta gdje je tijekom subote i nedjelje zabilježen rekordan broj posjetitelja ove sezone.

Na domu smo susreli i legendarnog domara, Špira Gruicu.

– U dane vikenda stigli su nam planinari, prijatelji iz Dubrovnika. Stigla nam je i viša Pomorska škola sa svojim profesorom Lozovinom, a naravno, i svi ostali izletnici i planinari. Sretan sam što dolaze i uživaju u Mosoru.

Ne moraju dolaziti isključivo u dom, neka šetaju po planini. Mislim da ova planina nudi ljepotu s kojom ljudi mogu puno lakše prebroditi svakodnevne probleme i životne stresne situacije koje su nam svima nametnute. Mislim da će uz izlazak na Mosor i opuštanje sve to nekako lakše prebroditi – kazao nam je Špiro.

Nakon našeg zadnjeg članka na temu planinarskog doma bilo je dosta upita čitatelja o tome što se može pojesti na domu i kolike su cijene spavanja.

– Standardni meni su pašta fažol i kiseli kupus plus kobasice i suho meso. Što se tiče spavanja, dom je često pun gostiju od njegovog preuređenja. Može se smjestiti 50 ljudi. Ako ste članovi bilo kojeg planinarskog društva spavanje je 60 kuna, a ako niste 120. Djeca do 14 godina plaćaju 60 kuna, a članovi bilo kojeg društva 30 kuna. Imamo uređen dom s novim sobama, krevetima i posteljinom. Najava je poželjna zbog velike potražnje – otkriva nam popularni domar.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime