Jučer je Splićane obradovala vijest da je do Dugopolja stigla prva pošiljka novih autobusa, a do kraja kolovoza stižu i zglobni autobusi.

Oni će se početkom rujna svi naći na splitskim cestama. Obveza je Prometa za svaki novi autobus uništiti jedan koji nije u voznom stanju ili je jako star, a mi vam donosimo ekskluzivne fotografije kako izgleda taj proces.

VEZANI SADRŽAJ:

Detalje nam je otkrio direktor Prometa Miroslav Delić.

– Trebamo uništiti 14 starih autobusa jer nam je došlo tih 14 novih, koje trebamo registrirati i staviti u uporabu. Isto će nam slijediti krajem mjeseca, kada dođe 20 novih zglobnih autobusa. I tada ćemo morati uništiti dvadeset najstarijih autobusa, prema popisu koji smo napravili te poslati dokumentaciju kao dokazni materijal u Zagreb. To se radi prema ugovoru koji je potpisan, koji kaže da se za svaki novi autobus, jedan stari mora uništiti.

Trenutno se uništavaju oni autobusi koji su već izvan uporabe, a kada dođu zglobni, onda će se uništavati ovi najstariji, koji i sada voze. Završna konferencija i predstavljanje svih novih autobusa će biti 4. rujna, u dogovoru s Gradom.

Krajnje je vrijeme bilo da dođu novi autobusi, prosječna starost je do sada bila 14 godina, a novi autobusi će biti prosječno stari 7 godina, rekao je Delić.

O nadzoru je rekao sljedeće:

– Kada dođe sustav ticketinga, onda će postojati mogućnost za kamere. Ovo je vrijedna nabavka, stoga ove autobuse moramo svi zajedno vrijedno čuvati, zaključio je Delić.