SSŠ Blaž Jurjev Trogiranin danas je bila domaćin dvije dicipline natjecanja iz područja ugostiteljstva, i to iz kuharstva i ugostiteljskog posluživanja. Tako su se u školi u Trogiru našli učenici iz tri županije, iz Dubrovačko-neretvanske, Splitsko-dalmatinske i Šibensko-kninske.
U dvije discipline natjecalo se ukupno 30 natjecatelja - kuhari su imali zadatak pripremiti riblje jelo (poširane filete brancina sa dva priloga). Bodovala se higijena, sam način izrade, poštivanje recepata, zero waste, da su sve namirnice pravilno upotrijebljene, iskorištene. Najvažniji dio je okus i izgled tanjura. Imali su dva sata za izradu jela.
Ugostitelji su morali napraviti kratku barsku mješavinu, dobili su cosmopolitan koktel. Svi učenici jedan po jedan su ga radili i izrađivali dekoraciju. Kod njih se ocjenjivao tehnički rad, kao i njihov nastup.