Gradsko vijeće Grada Supetra je jučer, 7. svibnja na 22. sjednici gradskog vijeća jednoglasno donilo odluke po kojima se jasno vidi jedinstveni stav pozicije i opozicije, građana i udruge Za naš Supetar kako supetarsko odlagalište otpada Kupinovica ne treba i ne može biti mjesto odlaganja smeća sa cijelog Brača, priopćila je Udruga Za naš Supetar.

Stoga su doneseni zaključci, navodi se dalje u priopćenju:

1. Raspisuje se referendum 9.6.2019 u kojem će građani moći potvrditi već donesenu odluku GV-a sa 21. sjednice na kojoj je odbijeno da Kupinovica, odlagalište u gradskom vlasništvu, postane odlagalište za cijeli Brač.

2. Grad Supetar podiže Ustavnu tužbu kojom će se tražiti poništenje Odluke ministra Ćorića zbog nezakonitog i protuustavnog donošenja.

3. Gradsko Vijeće će također podići Ustavnu tužbu kojom će se tražiti poništenje nezakonitih i neustavnih odredbi novog Zakona o gospodarenju otpadom.

Očigledno je da su Supetrani jedinstveni u stavu i da će svi sve napraviti kako bi se ova izuzetno štetna odluka minista Ćorića neutralizirala i poništila.

Građanski neposluh ostaje i dalje opcija koju ćemo iskoristiti ako i kad bude trebalo. I to, nadamo se, OPET svi ZAJEDNO, bez obzira na političke preferencije, baš kao što su i donesene odluke na 22. sjednici GV Grada Supetra – zaljučuje Udruga Za naš Supetar.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime