Hajduk i Dinamo sutra od 19:05 igraju najveći derbi hrvatskog nogometa, a utakmicu četvrtog kola HNL najavio je trener Hajduka Hari Vukas.

– Moja obveza kao trenera Hajduka je da uvijek i na svakom terenu pripremim ekipu na najbolji mogući način da ona tu utakmicu pobijedi. Igra se bez navijača, sigurno je to drukčija priča, nije ugodno, ali pripremit ćemo se na najbolji način da tu utakmicu dobijemo – rekao je Vukas, a zatim se dotakao statusa Čoline, Nejašmića i Simića koji su kod Tudora bili bačeni u drugi plan.

– Nikad na presicama ne govorimo o startnih 11. Što se tiče spomenutih igrača, ja to gledam na način da su svi oni igrači Hajduka i konkuriraju za momčad – kazao je Vukas, a na pitanje hoće li Bili sutra napasti protivnika bio je kratak:

– To ćete vidjeti sutra

Uslijedilo je pitanje je li odlazak Ismajlija preveliki hendikep za Hajduk.

– Dijele ga liječnički pregledi od odlaska. Nije službeno završeno, nadam se da će biti ok. O Ismajliju mogu reći samo u superlativima, kao momku i kao igraču. Hajduk gubi kvalitetnog igrača, želimo mu puno sreće. Otišao je u dobru ligu. Nadam se da će sa svojim karakterom pokazati svoje vrline i još više napredovati

Vukas je zatim komentirao sutrašnjeg protivnika.

– Sve smo njihove dosadašnje utakmice vidjeli. Imaju važnu utakmicu poslije naše, ali to su njihovi problemi. Kvalitetna su ekipa s kvalitetnim igračima – kazao je trener Hajduka pa je objasnio ulogu novog čovjeka u stožeru Škota Chrisa Dochertyja.

– Došao je prije par dana. Njegova uloga će biti analitika, tu se jako dobro snalazi. Razgovarali smo, radit će individualna i grupna videa. On i Toni Golem će raditi u tom segmentu. Imali smo već probu dok je Tudor bio trener. Sigurno se radi o kvalitetnom analitičaru. Vidi se da je profesionalan. Najbitnije je da klikne s nama, da prihvati što mi želimo u analizi raditi – kazao je Vukas pa je objasnio kakav Hajduk želi vidjeti pod svojim vodstvom:

– Filozofija je jedno, ali mislim da treba biti realan. Voditi se karakteristikama igrača, te shodno tome postaviti neke stvari. Treba se voditi karakteristikama podneblja, pa i povijesti kluba. Osnovno je da to bude napadačka igra. Ne može se igrati napadački cijelu utakmicu, niti se može stalno jurcati. To će biti određeni miks, postavka na terenu s određenim linijama kretanja u napadu – kazao je Vukas i pohvalio se da mu se javio Tudor iz Torina:

– Bilo bi glupo da se ne čujemo s obzirom koliko smo godina suradnici i prijatelji. Bio je to prijateljski razgovor, a i mene zanima kako je njemu u Juventusu. Čestitao je na izboru, želi sve najbolje nama u stožeru, ali i HajdukuKomentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime