Klub učenja Education Lab, Split organizira konferenciju “Prehrana djece” u Splitu, 5. listopada 2019. na Medicinskom fakultetu, Šoltanska 2. Namijenjena je roditeljima, odgojno-obrazovnim i zdravstvenim djelatnicima.

Zašto ova konferencija?

Prehrana djece je gorući izazov našeg doba i za roditelje i za stručnjake u radu s djecom. Stil i način života današnje djece i njihovih roditelja kao modela pravilne prehrane daleko je od idealne! Moderna tehnologija potpuno zanemaruje osnovnu ljudsku potrebu – kretanje, a potiče konzumaciju grickalica i druge nezdrave hrane koja je uzrok sve veće pojave pretilosti i sličnih bolesti kod djece. Djeci je danas toliko nezdrave hrane dostupno i nudi im se na dnevnoj bazi od strane roditelja, putem reklama u medijima; dostupna im je u vrtiću i školi, znači u ustanovama koje su itekako odgovorne i za edukaciju i za realizaciju zdrave dječje prehrane.

Kao odgovoran i aktivan dio društvene zajednice, Klub učenja organizira konferenciju Prehrana djece kojom želi skrenuti pažnju cjelokupne javnosti na ovaj problem. Edukacija roditelja, odgajatelja, učitelja je nužna za mijenjanje ustaljenih navika. Nužno je napuštanje dosadašnjih uvjerenja o načinima prehrane i prihvaćanje novih, u skladu sa suvremenim izazovima i potrebama djece.

Kao odgovor na ta pitanja nudi se tradicionalna, izvorna hrana, po potrebi LCHF i paleo prehrana. Svojim modernim pristupom tradicionalnim vrijednostima hrane i namirnicama ruši ustaljene prepreke u prehrani djece sa zdravstvenim teškoćama (posebno s dijabetesom i problemima s crijevima) te im pruža sve potrebne nutrijente za normalan rast i razvoj.

Puno je nedoumica o prehrani kod roditelja te odgojno-obrazovnih i zdravstvenih djelatnika. Toliko je informacija i toliko izvora da se nekada stvarno teško snaći i pronaći pravi podatak za sebe. Ova konferencija će na predavanjima, radionicama i u panel diskusiji istaknuti logična, stručna i cjelovita rješenja o prehrani djece.

Dijete sa zdravstvenim problemima u odgojno-obrazovnom sustavu predstavlja veliki izazov i zahtijeva pomno planiranje, promatranje, usavršavanje o njegovim potrebama svih uključenih u djetetovu životu. Taj izazov nam svima – društvu, sustavu, organizacijama, obiteljima nameće odgovornost i posvećenost djeci kako bismo im omogućili zdravo i poticajno okruženje, s posebnim naglaskom na bezbrižno i veselo djetinjstvo bez obzira imali teškoća ili ne!Predavanja:

1. Anita Šupe, nutricionistica, autorica knjiga ‘Istine i laži o hrani’, ‘Prva hrvatska LCHF kuharica’, Šibenik
2. dr. Ana Balažin-Vučetić, pedijatrica, Zagreb
3. Snježana Curić, životna trenerica, Split
4. Dejan Perkušić, dipl. kineziolog, Split.

Radionice pripreme zdrave hrane:

1. dr. Ana Balažin-Vučetić, pedijatrica, Zagreb
2. Mirta Kujundžić, autorica i urednica bloga Typeoneprincess.com, Varaždin
3. Marko Bogdan, edukator, Split.

Partner konferencije: Društvo za celijalkiju Splitsko-dalmatinske županije
Sve informacije možete dobiti na: klubucenja2018@gmail.comKomentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime