Vrijedi proslaviti: Deseti rođendan splitskih ragbijašica

Razbijajući predrasude o ragbiju kao grubom sportu , djevojke su pokazale svu ljepotu ovog dinamičnog sporta

Prije deset godina, točnije 23. rujna 2008. grupa entuzijasta Ragbi kluba Nada započela je rad sa splitskim djevojkama. Nakon oglednih satova tijekom nastave TZK u splitskoj ekonomskoj i zdravstvenoj školi na Starom placu formirana je grupa od tridesetak djevojaka koje su se organizirano počele baviti ragbijem.


Pod vodstvom prof. Ante Olujića i Tomislava Burazina splitske učenice vrlo brzo su savladale osnovne tehnike i vještine ove dinamične igre. Svojim marljivim radom, zalaganjem, upornošću te uskoro i zavidnim sportskim rezultatima, postale su vrlo prepoznatljiv, popularan i simpatičan dio jednog od najuspješnijih splitskih klubova.

Razbijajući predrasude o ragbiju kao surovom, grubom sportu rezerviranom samo za muške atlete, djevojke su svojim vještinama i gracioznim stilom pokazale svu ljepotu ovog dinamičnog i atraktivnog sporta. Od 2009. splitske ragbijašice natječu se u okviru ženske regionalne lige a od 2013. Hrvatski ragbijaški savez započinje sa organizacijom nacionalnih natjecanja. Od te 2013. godine kad su ragbijašice Nade osvojile su prvo Prvenstvo Hrvatske za žene, splitske ragbijašice po uzoru na seniorske kolege postale su neprikosnovene vladarice na nacionalnom i regionalnom nivou.

U želji da se ožive uspomene na početke ženskog ragbija u Splitu i obilježi 10 godina uspješnog djelovanja ženske sekcije u subotu 22.rujna nakon prvenstvene utakmice Nada – Mladost splitski klub organizirao je “Touch rugby” turnir i zajedničko druženje za sve djevojke koje su igrale ili igraju sada za Ragbi klub Nada .

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
1
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime