Vrgorac dobio 5 milijuna bespovratnih kuna za zapošljavanje 30 žena: “Jako smo se potrudili da se ovo ostvari”

Projektni prijedlog "ZAŽELI" - program je zapošljavanja žena iz Europskog socijalnog fonda, u nadležnosti Ministarstva rada i mirovinskog sustava

Tijekom srijede u Zagrebu je gradonačelnik Vrgorca Ante Pranić potpisao 5 milijuna kuna vrijedan ugovor iz Programa “Zaželi”. Vrgorac će na ovaj način zaposliti 30 žena na dvije godine, a ovim potpisom postao je jedan od rijetkih gradova Dalmacije koji je ostvario bespovratna sredstva.


Projektni prijedlog “ZAŽELI” – program je zapošljavanja žena iz Europskog socijalnog fonda, u nadležnosti Ministarstva rada i mirovinskog sustava.

Prijavitelji na navedeni projekt su jedinice lokalne samouprave, jedinice područne samouprave te neprofitne organizacije. Svi su se oni natjecali za ukupan iznos od oko 401 milijun kuna.

Projektni prijedlog je privremeno obustavljen zbog velike količine prijava, a prema najavama, trebao bi biti otvoren iza 19. siječnja 2018. godine.

Kroz prvi poziv, bespovratno sufinanciranje ostvarilo je 68 gradova, općina i udruga u ukupnom iznosu od oko 251 milijun kuna.

– Postoje indikacije da će ukupni iznos sredstava biti povećan, što se iskreno i nadamo jer su iskorištene skoro 2/3 sredstava, što bi značilo da će se projekti odobriti još 30-tak prijavitelja.Iz navedenog možete vidjeti koliko je prijavitelja s područja Splitsko-dalmatinske županije potpisalo Ugovore o bespovratnom sufinanciranju – kažu u Poduzetničkom centru Vrgorac.

Također dodaju da mnoge njihove kolege s područja županije već imaju spremne projekte za predaju na novo otvaranje poziva.Vrgorački gradonačelnik Ante Pranić nije krio zadovoljstvo potpisanim ugovorom:

– Sigurno ćemo biti u većem broju i tome se iskreno nadamo! Želimo naglasiti da je za ovaj Projekt bilo potrebno dosta truda i zalaganja i jako puno puta dolaska pred zid i polaganog penjanja preko njega, nije ga bilo dovoljno samo prijaviti.

Ovim projektom smo postigli 105 od 110 bodova i vjerujte mi namučili smo se za to. Vjerujte mi i da nam nije bilo teško jer smo znali za koga to radimo – komentirao je Pranić.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0