Vraća se Televizija Dalmacija: Ulagači su iz inozemstva, u projekt uključen bivši nogometaš Hajduka

"Vraća se TV Dalmacija i emitiranje počinje od ponedjeljka 15. veljače. Radi se o vrlo ozbiljnoj priči, čisto privatnom kapitalu i ulagačima izvan medijskog sektora", kazao je Pirić


Od sredine veljače na male ekrane vraća se Televizija Dalmacija.


Ova TV kuća posljednjih godina bila je dijelom Mreže TV, čiji je osnivač i prvi čovjek Zvonimir Kabelka, ali bi sada trebala dobiti novog vlasnika, i to iz inozemstva, piše Slobodna Dalmacija.

U cijeli projekt uključen je i Ivica Pirić, bivši nogometaš Hajduka i nekoliko klubova u Ukrajini, koji se nakon završetka karijere okrenuo biznisu i poslovnom povezivanju dviju zemalja. Pirić vodi i počasni ukrajinski konzulat u Splitu.

O samoj akviziciji nije želio iznositi puno detalja, ali iz onoga što su nam rekle obje strane, jasno je da je posao već zaključen i da se radi o ulagačima upravo iz Ukrajine.

– Vraća se TV Dalmacija i emitiranje počinje od ponedjeljka 15. veljače. Radi se o vrlo ozbiljnoj priči, čisto privatnom kapitalu i ulagačima izvan medijskog sektora, ali molim vas za strpljenje dok sve ne bude gotovo – kazao je Pirić u telefonskom razgovoru.

Na čelo TV Dalmacije, još smo uspjeli doznati, dolazi Mate Gotovac, čija obitelj ima uhodan posao u prijevozničkom uslugama.Izlazak iz vlasničke strukture ove splitske televizije potvrdili su i s Mreže TV. Njihov čovjek u Splitu do sada je bio Saša Engler.

GUBILI NOVAC

Prema onome što nam je ispričao, projekt im od kada su ga preuzeli od Željka Keruma prije sedam godina nije donio željene prihode, ali ni rezultate kada je gledanost u pitanju, javlja Slobodna Dalmacija.– Ne da nismo zarađivali, nego smo i gubili novac. Kada smo ovo kupili od Keruma tamo 2013./2014. godine, dočekalo nas je rasulo. Od opreme bila je jedino iskoristiva jedna miksetica. Cijelo vrijeme smo tražili lokalne ljude koji bi došli na čelo televizije, ali ih nismo nikako uspjeli naći. Što se gledanosti tiče, i tu nas je Split iznenadio s obzirom na to da se radi o drugom po veličini gradu u Hrvatskoj. Ispalo je da se jedan daleko manji Varaždin ili Osijek puno više vežu uz lokalni TV program nego Split. Očito da ovdje gledatelji više preferiraju informacije iz tiska, s portala, radijskih postaja – pojašnjava Engler.

Upitan je i za cijenu za koju je prodana/preuzeta TV Dalmacija.

– Rekao bih da je to transkacija od nula kuna. Novi vlasnik preuzet će neke zaostale minimalne dugove, i to vam je to – odgovorio je.

TV Dalmacija trenutačno ima 10 stalno zaposlenih ljudi, te isti toliki broj vanjskih suradnika. Novi vlasnici imaju u planu širenje programa, a prva na redu bit će vlastita produkcija jednog političkog showa. Obje, pak, strane, računaju na daljnju programsku suradnju, u koju će biti uključena i TV Osijek. Program Mreže TV, kako stoji na njihovim web-stranicama, posjeduje koncesije za emitiranje na prostoru dviju digitalnih regija, koje pokrivaju područje Grada Zagreba, Zagrebačke županije, Krapinsko-zagorske županije, Sisačko-moslavačke županije i dio Karlovačke županije (D04) te područje Splitsko-dalmatinske županije i dio Dubrovačko-neretvanske županije (D08).

Cijeli članak možete pročitati ovdje.

Moja reakcija na članak je...
Vau
6
Haha
6
Hagić
1
Hmmm
0
Plač
1
Grrr
1
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime