Podijelite

Prometovi vozači danas na pet minuta simbolično u podne stali s radom kako bi upozorili na zakon koji bi ukinuo beneficirani radni staž. Po novom zakonu bi vozili do 67. godine života, a ne do 57. godine, a njihovu inicijativu su podržali Splićani.

Vozači su inače izloženi raznim pritiscima i napadima po pitanju čega se još ništa nije mijenjalo. Ovim potezom, smatraju, Vlada se igra sa sigurnošću putnika.

Apsurdnost pormjena objasnio je Teo Bulić, predsjednik  podružnice Sindikata vozača i prometnih radnika “Prometa”.

– Nemoguće je raditi do 67. godine ovaj posao s obzirom na psihofizičke i motoričke sposobnosti u toj dobi. Tim više što mi profesionalni vozači svakih pet godina moramo ići na liječničke preglede koji su sve rigorozniji. To znači da bi ostali bez posla u najosjetljivijim godinama. Naš je posao jako odgovoran, samo promislite da u zglobni autobus stane između 150 i 200 putnika, a i sam promet u gradovima je sve zahtjevniji – kazao je Bulić i dodao kako je u Prometu zaposleno 320 vozača i kako i dalje imaju stalan nedostatak vozača te kako već danas ima 20-ak kolega koji više neće sjesti za volan.

 Podijelite

Komentiraj

Napišite komentar

* Obvezno potvrditi GDPR

*

Slažem se

Upišite svoje ime