U unutrašnjosti, osobito u gorju, podno Velebita i na otocima mjestimice je moguć slab snijeg. Zbog olujnog vjetra, a podno Velebita i sa orkanskim udarima, moguće su zabrane za pojedine skupine vozila na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Maslenica i Sveti Rok, na autocesti A6 Rijeka-Zagreb te duž Jadranske magistrale (DC8). Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvorene su:

– autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za sva vozila je državnim cestama DC50 i DC27 preko Gračaca, Obrovca i Karina)
– DC54 Maslenica-Zaton Obrovački
– Paški most

Samo za osobna vozila otvorena je:

DC8 Jadranska magistrala, između Karlobaga i Svete Marije Magdalene
– Most doktora Franje Tuđmana zatvoren je za autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp prikolicama (I.skupina vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga i brzoj cesti Solin-Klis (DC1) dodatno je zabrana prometa i za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Snijeg mjestimice i povremeno pada u Lici i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, a ima ga i na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče između tunela Mala Kapela i čvora Gornja Ploča, te A3 Bregana-Lipovac između Bregane i Jankomira. U središnjoj Hrvatskoj, Slavoniji i Gorskom kotaru kolnici su vlažni ili mokri od kiše, a zbog niskih temperatura moguća je poledica. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez zimske opreme.

U prekidu su :

  • trajektne linije

Sumartin-Makarska
Sućuraj-Drvenik
Drvenik Veli-Drvenik Mali-Trogir.

  • brodska linija

Komiža-Biševo

  • katamaranske linije

Mali Lošinj-Cres-Rijeka
Novalja-Rab-Rijeka
Vis-Split
Split-Hvar-Vela Luka-Ubli
Split-Rogac-Split.

Danas 03.01. trajekt na liniji Prapratno-Sobra, na zahtjev lokalne zajednice, isploviti će iz luke Sobra za Prapratno u 16:00 umjesto u 15:00 sati.

Trajekt na liniji Vis – Split, će u subotu 05.01.2019. zbog održavanja pogreba, isploviti iz Visa u 17:00 umjesto u 15:30 sati, povratno putovanje iz Splita bit će u 19:15 sati.

Na trajektnoj liniji Split-Vela Luka- Ubli (604) plovi trajekt Lastovo kojemu je maksimalna visina garaže 3.80 m, upozoravamo vozače teretnih vozila da obrate pažnju na visinu kamiona.

 Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime