Tijekom jutra očekuje se pojačan promet u gradovima, na prilaznim i obilaznim cestama pa iz HAK-a savjetuju vozačima da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

– Na pojedinim dionicama autocesta, državnih i ostalih cesta u tijeku su radovi izgradnje ili obnove kolnika te košnje pa korisnike molimo za strpljenje.

Uz povoljne vremenske uvjete u prometu je veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila pozivamo da im prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja ne oduzimaju prednost prolaska. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine. – upozoravaju iz HAK-a.

Za sav promet, zbog radova, zatvorene su ceste:

– ŽC6014 Visočane-Poličnik
–  ŽC6034 Knin-Plavno u mjestu Radljevac
– ŽC6166 Kučiće-Omiš, od Radmanovih Mlinica do Kučića (obilazak je kroz Svinišće)

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama (radovi, odroni, klizišta):

– Jadranskoj magistrali (DC8) u Murvici Gornjoj, Primoštenu, Solinu, Podgori, u mjestima Slano, Doli, Mlini-Obod, Zvekovica te na križanju Poslovne zone Čibača i groblja Dubac
– DC60 od naselja Cista Provo do naselja Cista Velika

Izvanredni prijevoz – policijska pratnja

Do 1. lipnja gotovo svaki dan obavljat će se pratnja vangabartinog tereta na putu od Sjeverne luke do Blata na Cetini. Izvanredni prijevoz tereta uz tehničku i policijsku pratnju odvijati će se od Sjeverne luke prometnicama ulica Solinska – Domovinskog rata – ZNG – Brza cesta (Solin – Klis) – čvor Dugopolje – čvor Blato na Cetini. Obzirom da se radi o izvanrednim prijevozima koji u ukupnoj dužini iznose više stotina metara, HAK poziva sve vozače i ostale sudionike u prometu da poštuju naredbe policijskih službenika na cijeloj dionici, a posebno u dijelu tunela (prilaz, prolazak i izlaz iz tunela) gdje je potreban poseban oprez jer će policijski službenici onemogućiti pretjecanje tereta.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime