Vozači, oprez: Kolnici u Dalmaciji skliski zbog kiše, kroz Liku zimski uvjeti

Kiša usporava promet u Istri, Dalmaciji, sjevernoj i središnjoj Hrvatskoj te u Slavoniji

Zbog zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom (i ostala vozila bez propisane zimske opreme) na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva, dionici državne ceste DC1 Karlovac-Grabovac-Vaganac-Gračac i državnoj cesti kroz Gorski kotar između Karlovca-Zdihova i Kikovice (DC3), izvijestio je HAK u nedjelju ujutro.


Na cestama u Gorskom kotaru i Lici ima ugaženog ili razmočenog snijega, a na pojedinim se dionicama vozi usporeno i otežano. Zbog snijega se očekuje uvođenje zimskih uvjeta na dionici autoceste A1 između Karlovca i Bosiljeva.

Kiša usporava promet u Istri, Dalmaciji, sjevernoj i središnjoj Hrvatskoj te u Slavoniji. Zbog niskih je temperatura na vlažnim dijelovima kolnika u unutrašnjosti moguća poledica. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i ne kreću na put bez zimske opreme.

Autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče i Jadranska magistrala (DC8) otvorene su za sve skupine vozila.

Danas, 18. veljače, od 11:00 do 15:00 sati zbog međunarodne bicklističke utrke “Plava Laguna Grand Prix” vozit će se uz privremenu regulaciju prometa na trasi utrke: Funtana-Vrvari-Žbandaj-Baderna-Vižinada- Ponte Porton-Brtonigla-Grando-Petrovija-Umag-Sv. Marija na Krasu-Plovanija-Buje-Krasica-Ponte Porton-Motovn-Karojba-Baderna-Vrsar-Poreč (Zelena Laguna). Vozače pozivamo na poštivanje uputa tehničke pratnje i prometne policije.

Zbog zimskih uvjeta obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom na sljedećim cestama:LIKA i ZADARSKA ŽUPANIJA

  • DC1 Karlovac-Grabovac-Vaganac-Gračac;
  • DC23 Duga Resa-Josipdol-Kapela;
  • DC42 čvor Ogulin (A1)-Josipdol-Poljanak-Selište Drežničko;
  • DC218 Dobroselo-Mazin;
  • ŽC5203 Dobroselo-Brotnja

i na svim lokalnim i županijskim cestama na području Korenice.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0