VOZAČI, OPREZ! Gužve i kolone na cestama prema moru

Upozoravaju iz HAK-a

Pojačan je promet na cestama u smjeru mora i obrnuto prema unutrašnjosti te u priobalju. Stoga iz HAK-a vozačima savjetuju da održavaju sigurnosni razmak između vozila.


Autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče:

pojačan promet između naplate Lučko i čvora Bosiljevo II u smjeru mora;
kod naplatnih postaja Lučko u smjeru Zagreba kolona je duga oko 1 km.

Autocesta A2 Zagreb-Macelj:

kod čvora Jankomir u smjeru Zagreba kolona je duga oko 1 km;
zbog gužve u smjeru mora na A2 se formirala kolona vozila (od čvora Jankomir prema čvoru Zaprešić) u duljini od cca 2 km.

Autocesta A3 Bregana-Lipovac:


na zagrebačkoj obilaznici pojačan promet prema naplatnim postajama Lučko iz smjera Jankomira i Buzina;
kolona osobnih i teretnih vozila ispred graničnog prijelaza Bajakovo duga je oko 3 km.

Istarski Ipsilon (A9/B8):zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija stvorila se kolona dugačka 2 km koja se dijelom proteže i na Istarski Ipsilon.

Danas do 14:00 sati te u nedjelju od 12:00 do 23:00 sata na pojedinim cestama u Istri i priobalju zabrana je prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona. Zabrane nema na autocestama i državnoj cesti DC1.

PRIVREMENA REGULACIJA PROMETA

A1 Zagreb-Split-Ploče:

do 31. kolovoza između 20:00 i 07:00 sati svakodnevno (osim subotom i nedjeljom), zbog izvanrednog prijevoza, kratkotrajno (maksimalno 15 min) se obustavlja promet na čvoru Žuta Lokva.

A3 Bregana-Lipovac:

do 10. rujna zbog sanacije nadvožnjaka u čvoru Lučko vozi se po dva sužena traka u oba smjera, uz ograničenje brzine na 60 km/h, privremena prometna regulacija je i na Jadranskoj aveniji;
zbog radova na nadvožnjaku Rugvica između 49.+400 km i 49.+600 km vozi se uz privremenu regulaciju prometa, u smjeru Lipovca po dva sužena prometna traka.

Zbog izvođenja predmetnih radova postaviti će se višednevne privremene regulacije prometa, zatvaranjem za promet zaustavnih traka i voznih prometnih traka, a prometni tok će se voditi pretjecajnim prometnim trakovima, uz smanjenu brzinu kretanja. Za vrijeme postavljanja privremene regulacije prometa, kao i u vršnim satima, očekuju se kraći zastoji i kolone vozila.

do 29.07.2021. godine, radovi se planiraju izvoditi na lijevom kolniku autoceste A3, na dionici od 60. +000 km do 59. +000 km (smjer Bregana).

A7 GP Rupa- Rijeka-Žuta Lokva:

na čvoru Sveti Kuzam zbog oštećenog kolnika u smjeru Krčkog mosta, vozi se uz ograničenje brzine 40 km/h.

Krčki most (DC102):

dana 4. kolovoza 2021. god. od 21:00 do 21:05 sati zbog osiguranja uvjeta za održavanje bakljade bit će prekinut promet na mostu Krk u oba smjera.

ZATVORENE CESTE ZBOG RADOVA:

DC2 Josipovac-Bizovac-Normanci (do 31.prosinca);

DC6 u Karlovcu – Ulica Borlin (do 31.10.2021. god.);

DC14 Andraševec-Bračak (do 1. rujna);

DC22 u Križevcima;

DC36 u mjestu Pisarovina (do 10. studenog do 17:00 sati);

DC56 Drniš-Gornji Muć u naselju Donje Postinje (općina Muć) (do 15. listopada);

DC57 u Vukovaru (do 20. rujna);

DC206 Ulica Ante Starčevića u Krapini (do 1. kolovoza);

DC544 u mjestu Gudovac kod Bjelovara (do 15. studenog).

Zbog upozorenja od toplinskog vala savjetujemo svima koji putuju na dužim relacijama da to čine rano ujutro ili kasnije navečer, a izbjegavaju vožnju i putovanje tijekom dana kada temperature dosežu svoj maksimum. Tijekom puta treba se češće zaustaviti i rashladiti te piti dovoljno tekućine i umjereno koristiti rashladni uređaj u vozilu. Nikada ne ostavljajte djecu ili životinje u parkiranom vozilu. Ako se tijekom vožnje osjećate loše odmah se zaustavite i potražite liječničku pomoć.

Moja reakcija na članak je...
Vau
1
Haha
1
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
1
Molim?
0

1 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime