Close Menu
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
Facebook Instagram YouTube WhatsApp
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter) RSS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS

Volite losos, ali vam je skup? Dvije ribe su zdravije i upola jeftinije

Riječ je o jednoj od najčešće konzumiranih riba u mnogim zemljama, pa tako i u Hrvatskoj, a cijene se kreću od 15 do 27 eura po kilogramu
D.D./Foto: Pixabay30. svibnja 2025. 08:22
Podijeli
Facebook Twitter Telegram WhatsApp E-mail adresa

Cijena lososa posljednjih godina stalno raste. Riječ je o jednoj od najčešće konzumiranih riba u mnogim zemljama, pa tako i u Hrvatskoj, a cijene se kreću od 15 do 27 eura po kilogramu, ovisno o vrsti i mjestu kupnje, piše Index.

Ipak, losos ima vrlo slična svojstva kao i druge ribe koje danas više nisu u modi, iako su nutritivno vrlo vrijedne. Losos se lako priprema i mnogima je omiljen, osobito među mlađom populacijom.

Tekst se nastavlja nakon oglasa

"Losos je plava, odnosno masna riba poznata po visokom udjelu omega-3 masnih kiselina, koje su vrlo važne za zdravlje, posebno za razvoj funkcija mozga", rekao je stručnjak za prehrambene tehnologije Mario Sánchez, prenosi Marca.

Inćun i srdela imaju omega-3 masnih kiselina čak i više od lososa

No, postoje i druge ribe koje su manje popularne, a imaju vrlo slična svojstva kao losos, i to po znatno nižoj cijeni. "Inćun i srdela su ribe iz priobalnog ulova, što znači da se love blizu obale, a ne na otvorenom moru. U nutritivnom smislu vrlo su slične lososu jer sadrže omega-3 masne kiseline, ponekad čak i u većoj količini", objašnjava Sánchez. Kod lososa te vrijednosti dosežu oko 2.2 grama omega-3 na 100 grama.

Skuša i lokarda također imaju slična svojstva, no upravo se kod njih vidi velika razlika u cijeni. Inćuni i srdele u prosjeku su upola jeftiniji od lososa, a glavni razlog leži u načinu ulova i podrijetlu ribe.

Moja reakcija na članak je...
Ljubav
5
Haha
1
Nice
6
What?
3
Laž
0
Sad
0
Mad
0
Facebook Twitter Whatsapp Telegram
NAJNOVIJE VIJESTI
Obišli smo splitsku peškariju, evo što je sve u ponudi
8
min
Obišli smo splitsku peškariju, evo što je sve u ponudi
Pravi subotnji šušur na splitskom Pazaru, provjerili smo što se nudi
28
min
Pravi subotnji šušur na splitskom Pazaru, provjerili smo što se nudi
VIDEO Advent u Solinu: Kuliš zapjevao pred prepunom Gradinom, večeras stiže Maja Šuput
38
min
VIDEO Advent u Solinu: Kuliš zapjevao pred prepunom Gradinom, večeras stiže Maja Šuput
FOTO Svečano otvoren Advent: Zmijavci zasjali u blagdanskom ruhu
50
min
FOTO Svečano otvoren Advent: Zmijavci zasjali u blagdanskom ruhu
U Sinju se sudarila dva automobila, nema ozlijeđenih
1
sat
U Sinju se sudarila dva automobila, nema ozlijeđenih
NAJČITANIJE VIJESTI
  • Tragedija na Kupresu: Iznenada preminuo bivši načelnik Perica Romić (41), iza njega ostalo petero djece
    Tragedija na Kupresu: Iznenada preminuo bivši načelnik Perica Romić (41), iza njega ostalo petero djece
    19. prosinca 2025. 17:12
  • Stipe u 3 ujutro “posudio” biciklu i cijeli Omiš nasmijao do suza!
    Stipe u 3 ujutro “posudio” biciklu i cijeli Omiš nasmijao do suza!
    19. prosinca 2025. 13:14
  • Hajduk skinut s trona: Njemački klub srušio rekord s Poljuda
    Hajduk skinut s trona: Njemački klub srušio rekord s Poljuda
    19. prosinca 2025. 22:07
  • Legendarni fast food se zatvara nakon 38 godina
    Legendarni fast food se zatvara nakon 38 godina
    19. prosinca 2025. 21:56
  • Splićane uznemirio dim i vatrogasna vozila, saznali smo što se dogodilo
    Splićane uznemirio dim i vatrogasna vozila, saznali smo što se dogodilo
    19. prosinca 2025. 16:18
DD Marketing 300x250
DALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter)
  • Uvjeti korištenja
  • Pravila o privatnosti
  • Prodaja i marketing
  • Impressum
  • Kontakt stranica
  • Cjenik
Copyright © 2017-2025 Dalmacija danas. Sva prava pridržana.

Upišite što tražite i kliknite na tipku Enter za početak pretrage. Kliknite tipku Esc za prekid.