Vlasnik koji je otvorio teretanu će prenoćiti u pritvoru: “Svega je svjestan i uvjeren da je u pravu. Borit će se”

Prijeti mu do dvije godine zatvora


Andrija Klarić, vlasnik teretane na zagrebačkoj Trešnjevci koji je jutros otvorio usprkos zabrani, nalazi se u pritvoru. Kazneno je prijavljen zbog “širenja i prenošenja zarazne bolesti” i prijeti mu do dvije godine zatvora.


Čovjek koji je otvorio teretanu preko noći ostaje u pritvoru

Klarić je priveden jutros u svojoj teretani i odveden je u policiju. Kako se doznaje prenoćit će u pritvoru. Pritvoren je u 7. policijskoj postaji u Zagrebu.

– U policiji su rekli da su kontaktirali državnog odvjetnika, ali da danas nije imao termina, pa će biti saslušan tek sutra, što znači da će prenoćiti u pritvoru. Ispitan je u policiji, a Općinsko državno odvjetništvo će ga ispitati sutra, vjerojatno popodne – rekao je Indexu Klarićev odvjetnik Gordan Marović.

Pitali su kako se osjeća vlasnik teretane koji je zbog bunta protiv odluka Stožera završio u pritvoru.

– On je dobro, svjestan je u čemu je, uvjeren je da je u pravu i spreman boriti se za svoja uvjerenja. Raspoložen je, znao je u što se upušta i voljan je boriti se za svoja prava – rekao je Marović za Index.

Policija se ranije priopćenjem oglasila o slučaju.Policija: Zatekli smo ga uz četiri osobe koje su vježbale

“Danas oko 7:45 u Zagrebu u II zagorskoj ulici, policijski službenici utvrdili su kako teretana posluje, unatoč zabrani, tj. protivno Odluci Stožera civilne zaštite RH. Na navedenoj adresi, u unutrašnjosti teretane, zatečeni su 51-godišnji vlasnik te četiri osobe koje su vježbale uz četiri osobe na samom ulazu u navedeni prostor. Zbog sumnji na nepoštivanje preporuka i mjera Stožera, postupali su policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u suradnji s Ravnateljstvom civilne zaštite MUP-a RH, Područni ured Zagreb s ciljem poduzimanja mjera i radnji iz svoje nadležnosti u skladu s utvrđenim na terenu”, stoji u priopćenju zagrebačke policije.

Sumnjaju da je počinio kazneno djelo

“U sklopu kriminalističkog istraživanja, 51-godišnji vlasnik priveden je u službene prostorije Policijske uprave zagrebačke na kriminalističko istraživanje zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo “Širenje i prenošenje zarazne bolesti” iz članka 180. st. 1. Kaznenog zakona te će nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja biti predan pritvorskom nadzorniku”, stoji u policijskom priopćenju.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
4
Molim?
3

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime