Ante Pranić, gradonačelnik Vrgorca, podijelio je s javnošću vijest da je potpisao ugovor s 37 vrgoračkih poduzetnika i obrtnika koji su za vrijeme navale koronavirusa bili spriječeni obavljati svoj posao.

Kako je rekao, ovo je najveća pomoć koju su dobili u zadnjih 30 godina od strane lokalne samouprave.

– Potpisao sam 37 ugovora s poduzetnicima i obrtnicima kojima su glavne djelatnosti bile zatvorene u ožujku, travnju i dijelu svibnja. Odobrena sredstva u iznosima od 10.000,00, 7.500,00 i 5.000,00 kn ovisno o bodovima.

Rezultat je to našeg programa kojeg smo donijeli prvi u Hrvatskoj. Transparentan javni poziv, sustav bodovanja i uvjeti natječaja.

Ukupno će pomoć ostvariti 37 poduzetnika i obrtnika, a ukupna vrijednost pomoći koja će se isplatiti po potpisivanju Ugovora je 315.000,00 kuna. Isplate idu danas. Novac je osiguran kroz rebalans proračuna kojeg smo izglasali prošli mjesec, rekao je Pranić.

Sredstva su namjenska.

– Trebat će biti opravdana u roku 90 dana. Poduzetnici ih mogu koristiti za pravdanje knjigovodstvenih usluga, režijskih troškova, materijalnih troškova bitnih za obavljanje zatvorenih djelatnosti, troškova najma prostora kao i razlike isplate plaća i troškova na plaću kao nadogradnja na osiguranu minimalnu plaću radnicima od strane Vlade RH.

Bravo za cijeli naš tim, kao i gradske vijećnike koji su podržali program i rebalans. Zahvalit ću se i udruženju obrtnika Grada Vrgorca jer je sve odrađeno uz njihovu suglasnost.

Prije 4 godine dočekao nas je kaos u gradu, financijske dubioze stvarane godinama, a danas je to druga priča, zaključio je Pranić.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime