Na županijskom sudu u Varaždinu u 10 sati se nastavlja suđenje Smiljani Srnec optuženoj da je 2000. godine ubila sestru Jasminu Dominić, a da je njeno tijelo 19 godina držala u škrinji u obiteljskoj kući u Palovcu.

Danas je svjedočila sudska vještakinja.

Na suđenju je svjedočila Andrina Kopjar, sudsko-medicinska vještakinja koja je sastavila izvješće temeljem naloga Županijskog odvjetništva u Varaždinu, a u kojem piše kako je u obiteljskoj kući u Palovcu u zamrzivaču pronađeno “mrtvo tijelo srednje uhranjene osobe u skvrčenome položaju na način da je u području zdjelice presavinuto prema natrag te se glava nalazi kod stopala”, javlja RTL.

U izvješću se potom dodaje kako mrtvačkih pjega nema, što aludira na to da je tijelo odmah po nastupanju smrti ubačeno u zamrzivač, prije nego su se mrtvačke pjege uspjele razviti. Sudska je vještakinja uočila i ogrebotinu na čelu te krvne podljeve oko oba oka i na licu. Rana i podljev uočeni su i kod usana, ali i obrva, navodi se u izvještaju.

“U području lubanje nalaze se višestruki prijelomi kostiju”, moglo se čuti prilikom čitanja izvještaja sudske i medicinske vještakinje te je zaključeno kako je Jasmina umrla nasilnom smrću.

“Prilikom obdukcije uočeno je više prijeloma svoda i baze mozga te se jedni stapaju u druge te se ne može točno utvrditi koliko je udaraca zadobila žrtva. Možemo zaključiti da je zadobila barem pet ili šest udaraca u glavu. Sve povrede nanijete su zaživotno. Potvrda tome je i krv pronađena u želucu, što sugerira da je žrtva progutala krv, dakle, bila je još živa”, kazala je vještakinja.

Smiljana Srnec stalno plakala

Slušajući iskaz vještakinje, čvrsto držeći zeleni fascikl i tresući desnom nogom, Smiljana Srnec je stalno plakala.

Tijekom davanja iskaza vještakinji je pozlilo zbog čega je suđenje na kratko prekinuto.

“Čitava glava i kosa su bili prožeti krvlju. Također i lice i vrat i prsište, sve je bilo umrljano krvlju”, kazala je vještakinja pokazujući fotografije sucu istrage nakon čega joj je pozlilo.

U daljnjem tijeku suđenja, 14. studenog, iskaz bi trebali dati i policijski službenici PU međimurske koji su ispitani i tijekom istrage.

Suđenje počelo u listopadu

Podsjetimo, na Županijskom sudu u Varaždinu 15. listopada započelo je suđenje Smiljani Srnec (45).

Srnec je optužena da je 2000. godine ubila sestru Jasminu (rođenu 1977. godine) zadavši joj najmanje pet-šest međusobno neovisnih, jakih udaraca tupo-tvrdim predmetom koji nije pronađen.

Sestra Smiljane Srnec, nestala 2000. godine, pronađena je u obiteljskom domu skoro 20 godina kasnije. Njen nestanak službeno je prijavljen tek 16. kolovoza 2005.

Međimurska policija je 16. veljače ove godine zaprimila dojavu iz županijskog Zavoda za hitnu medicinu da je u zamrzivaču u kući u Palovcu pronađen leš nepoznate osobe, za koju je utvrđeno da je sestra Smiljane Srnec koja je uhićena istoga dana, javlja Index.

Vrhovni je sud prije tjedan dana odbio žalbu optužene Smiljane Srnec protiv rješenja Županijskog suda u Varaždinu o produljenju istražnog zatvora. Time je postalo pravomoćno rješenje prvostupanjskog suda kojim je optuženici, u tijeku postupka nakon podignute optužnice zbog kaznenog djela ubojstva iz članka 110. Kaznenog zakona, produljen istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela.1 KOMENTAR

  1. U Hrvatskoj, slučajnoj državi kao i Jugoslaviji , ove monstruozne stvari su dnevno političke zabave za javnost.
    Ipak Yuga je bila koliko toliko pravna država, ovo je kraj civilizacije….

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime