Ravnatelj Srednje škole Biograd, profesor teologije Ivica Kero pod istragom je DORH-a zbog sumnje u pronevjeru, doznaje Novi radio.

Sumnja se da je bivši vjeroučitelj utajio novac namijenjen liječenju bolesnog dječaka iz Polače, 12-godišnjeg Karla Kulaša koji godinama boluje od tumora na mozgu. Informaciju su Novom radiju potvrdili i u zadarskoj policiji.

Djeca skupljala novac, Karlo ga nikad nije dobio

Riječ je o oko 5 i pol tisuća kuna koje su koncem 2016. godine u humanitarnoj akciji prikupljali profesori i učenici biogradske Srednje škole kako bi pomogli dječaku da ode na skupu operaciju mozga u Francusku. Dječak je uspješno operiran, ali novac nikada nije stigao do obitelji Kulaš.

Policijski službenici PU zadarske u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom provode izvide.

Prozvani ravnatelj Kero tvrdi da je žrtva hajke nekolicine nezadovoljnih profesora koji traže dlaku u jajetu. Priznaje da je novac 3 godine i 3 mjeseca bio kod njega, točnije tvrdi da je bio neraspoređen u računovodstvu ali ga, kaže, od previše posla nije stigao predati obitelji Kulaš. Naime, u doba kada je humanitarna akcija završena, dječak je već bio otputovao u Francusku, pa, kaže, nije znao kud s novcem.

Zanimljivo, baš u vrijeme kada je DORH počeo češljati poslovanje škole, ravnatelj je novac prebacio na račun jedne udruge za potrebite na području Zadarske županije. 47 godišnji ravnatelj, koji je u međuvremenu izgubio status vjeroučitelja jer se po drugi put oženio, trenutno je usred drugog petogodišnjeg mandata, prenosi Index.
1 KOMENTAR

Comments are closed.